آیا رسانه های اجتماعی باید بخشی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما در سال 2020 باشند؟

رسانه های اجتماعی و نقش انکارناپذیر آنها در استراتژی دیجیتال مارکتینگ

برای اینکه مستقیما سر اصل مطلب برویم، بله باید رسانه های اجتماعی را به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی دیجیتال در کنار طراحی سایت در سال 2020 در نظر بگیرید.
در طی دهه گذشته، رسانه های اجتماعی از پلتفرمی برای ارتباط برقرار کردن با محافل اجتماعی و به اشتراک گذاری آپدیت های روزانه با یک واسطه قدرتمند تغییر و تحول پیدا کرده اند تا با توزیع هدفمند محتوای بهینه سازی شده، تبلیغ رهبری فکر و مشارکت هدفمند با جامعه کاربران، روی انتخاب ها اثر بگذارند.
بنابراین رسانه های اجتماعی، رسانه ای مؤثر برای به اشتراک گذاری محتواست. این رسانه ها به عنوان پلتفرمی مورد تأیید برای ساخت برند و شهرت تجاری خود، تبلیغ محصولات و خدمات و ساخت روابط قوی و پایدار با مشتریان شناخته شده است.
اگر در سال 2019 رسانه های اجتماعی بخشی از استراتژی بازاریابی دیجیتالی شما بودند به خواندن این مطلب ادامه دهید. در این مطلب نکاتی را بیان کرده ایم که استراتژی های سال 2020 شما را مرتبط تر، مؤثرتر و تأثیرگذارتر خواهد ساخت.
در صورتی هم که رسانه های اجتماعی را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود استفاده نکرده اید هنوز هم دیر نشده است. سال 2020 زمان خوبی برای راه اندازی اولین کمپین شماست.

چرا سال 2020 زمان خوبی برای راه اندازی اولین کمپین رسانه های اجتماعی شماست

در سال 2019، رسانه های اجتماعی حدود 3.484 میلیارد کاربر در سرتاسر جهان داشتند که نسبت به سال 2018، 9% رشد داشته است.
افزایش تعداد کاربران رسانه های اجتماعی پایاپای تعداد کاربران اینترنت در حال افزایش است. هرچقدر اینترنت بیشتر در دسترس قرار گیرد، افراد بیشتری از رسانه های اجتماعی استفاده خواهند کرد.
در سال 2018، اینترنت در دسترس 3 میلیارد نفر بود در سال 2019 تخمین زده شد که تعداد این افراد به 4.4 میلیارد نفر افزایش پیدا کرد.
طبق گزارش Cybersecurity Ventures، رشد اینترنت کم کم به رشد جمعیت خواهید رسید.
این گروه پیش بینی کرده که در سال 2021، 75% یا 6 میلیارد نفر از جمعیت پیش بینی شده 8 میلیاردی به اینترنت دسترسی خواهند داشت. در سال 2030، 90% یا 7.5 میلیارد نفر از جمعیت پیش بینی شده 8.5 میلیاردی به اینترنت دسترسی داشته باشند.
براساس این ترندها، منطقاً انتظار داریم که با رشد جمعیت، تعداد کاربران رسانه های اجتماعی هم افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر هنوز هم به فکر بکارگیری این رسانه ها در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود هستند، وقت آن رسیده تا از حالت فکر کردن به این موضوع وارد عمل شده و در رسانه های اجتماعی نیز فعال شوید.

7 ترند رسانه های اجتماعی که در سال 2020 باید حواستان به آنها باشد

رسانه های اجتماعی دائما در حال تغییر و تحول هستند چون سلیقه ها، گرایش ها و ترجیحات افراد همیشه در حال تغییر است.
استراتژی هایی که در سال گذشته نتیجه بخش بودند شاید دیگر در سال 2020 مؤثر نباشند.
در اینجا 7 ترند این نوع رسانه ها که قادر هستند استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما را در سال 2020 سازماندهی کنند.

1- کمتر در ترغیب کردن افراد به لایک کردن محتوای خود تمرکز کنید

این رسانه ها دیگر پلتفرمی نیستند که در آن هدف از پست کردن محتوا، دریافت بیشترین تعداد لایک باشد.
لایک گرفتن برای خود شما خیلی عالی خواهد بود اما برای کسب و کار شما خیلی کم اهمیت خواهد داشت یا هیچ اهمیتی نخواهد داشت. شاید لایک گرفتن یک حرکت دلسوزانه از طرف دوستانی باشد که قصد دارند احساس خوبی داشته باشید. به همین دلیل کلیک کردن روی دکمه لایک به معنی این نیست که مردم محتوای شما را دوست داشته باشند.
مردم به دنبال محتوایی هستند که ارزش داشته باشد. محتوایی می خواهند که به یک نیاز خاص اشاره می کند، کاری می کند که نظرات و ایده ها به اشتراک گذاشته شوند و به اعضای جامعه کمک می کند که بهترین تصمیم را بگیرند.
به همین دلیل، پلتفرم هایی مثل اینستاگرام و توئیتر کمتر روی معیارهای بی ارزشی مثل لایک ها و تعداد فالوورها تأکید دارند.
بازاریاب های دیجیتال احساس می کنند که اصرار بر دریافت لایک های بیشتر فقط در تحت تأثیر قرار دادن سلامت ذهنی افراد نتیجه بخش است و تأثیر بسیار کمی روی تقویت برند یا تبدیل محصول به اولویت ذهنی مصرف کننده دارد.
در عوض، تمرکز باید روی کیفیت محتوا و میزان مشارکت جامعه کاربران باشد.
اگر 1000 فالوور داشته باشید و فقط 10 عضو آن به طور منظم به محتواهای شما توجه می کنند انجام چه کاری مناسب است؟ از طرف دیگر، صفحه شما می تواند فقط 100 فالوور داشته باشد اما 50 تای آنها می توانند به شکل فعال در پست های شما با یکدیگر در تعامل باشند.

2- محتوای ویدیویی فوق العاده خواهد بود

زمانی بیل گیتس این جمله معروف را نوشت: محتوا بهترین و اصلی ترین گزینه است. امروزه میلیاردر پایه گذار مایکروسافت مشتاقانه مایل است که اظهارنظر خود را به شکل محتوای ویدیویی اصلی ترین گزینه است اصلاح کند.
مطالعه ای در سال 2019 که توسط Social Media Week منتشر گردید که آمار و ارقام شگفت انگیزی زیر را در مورد آینده بازاریابی با محتوای ویدیویی اعلام کرد:

  •  82% کل ترافیک آنلاین را محتوای ویدیویی تشکیل خواهد داد.
  • 78% کاربران روزانه اینترنت وقت خود را صرف مشاهده ویدیوها می کنند
  • 72% مصرف کنندگان ویدیو را به عنوان بستری برای یادگیری در مورد محصولات و خدمات شرکت ترجیح می دهند.
  • 95% مصرف کنندگان با کمک ویدیوها اطلاعات را بهتر به خاطر می آورند.
  • 54% مصرف کنندگان محتوای ویدیویی بیشتری می خواهند.

بازاریابی ویدیویی شیوه مؤثری از محتواست چرا که از حس های بینایی و شنوایی استفاده می کند و قطعا می تواند احساسات قدرتمندی ایجاد کند که می تواند مخاطب را ترغیب به استفاده از فراخوان شما کند.
گوشی های هوشمند شما دوربین هایی دارند که می توانند ویدیوهای با کیفیت خوبی ضبط کنند. یک کانال یوتیوب برای کسب و کار خود راه اندازی کرده و محتوای ویدیویی در مورد محصولات و خدمات خود آپلود کنید.
چطور این محتواها در رسانه های اجتماعی عمل می کنند. چه مسائل و مشکلاتی را حل می کنند؟ همچنین می توانید ویدیوهایی در مورد زندگی شخصی خود پست کنید تا مخاطب شما در جریان باشد که دقیقا کی هستید و در ساعت غیر کاری چه کاری انجام می دهید.
پیشنهاد می کنیم که ویدیو توضیحاتی درست کنید. می توانید آن را در یوتیوب پست کرده و لینک آن را در صفحه اصلی وب سایت خود قرار دهید. ویدیو توضیحاتی باعث خواهد شد تا افراد بیشتری در وب سایت شما بمانند و محصولات و خدمات شما را چک کنند.

3- تقسیم بندی مخاطبین رسانه های اجتماعی نقش بزرگتری ایفا خواهند کرد

رسانه های اجتماعی این مزیت را برای شما دارند که مصرف کنندگانی را هدف قرار دهید که احتمالا به محصولات و خدمات شما علاقه مند هستند. اگر تعداد فالووینگ های شما عدد قابل توجهی باشد، بخشی از جامعه شما باقی می مانند – جامعه رسانه اجتماعی شما. در هر صورت بی دلیل شما را فالو نکرده اند.
افراد شما را به دلایل مختلف فالو می کنند. بله، اکثر افراد احتمالا بخاطر اینکه طرفداران کسب و کارتان هستند، شما را فالو خواهند کرد. آنها محصولات شما را دوست دارند و می خواهند در جریان تغییر و تحولات آتی قرار بگیرند.
شاید کسانی هم باشند که شما را بخاطر محصولات فروشی فالو نکرده اند بلکه بخاطر نکاتی که در وبلاگ های خود نوشته اید فالو دارند. شاید به محصولات شما علاقه مند نباشند اما نسبت به دیدگاه ها و نگرش هایی که در صنعت تزریق کردید ارزش قائل هستند.
کسانی که با محتواهای شما در ارتباط هستند را زیر نظر داشته باشید؛ کسانی که پست های وبلاگ شما را لایک می کنند یا به اشتراک می گذارند و بحث و گفتگوهای پست های شما را می خوانند می توانند دیدگاه های ارزشمندی در مورد بخش های بازاری که سعی در جذب آن دارید به شما بدهند.
شما می توانید از ابزار تجزیه و تحلیلی رسانه های اجتماعی استفاده کنید تا به شما اطلاعات بسیار مهمی در مورد نوع محتواهای تولیدی که بیشترین میزان فعالیت در صفحه شما را در پی خواهند داشت، بدهد. توجه داشته باشید که این افراد چه کسانی هستند، از کجا بوده و چطور به محتوای شما دسترسی پیدا می کنند.
از این داده ها برای ساخت پروفایل های خاص خریداری برای مشتریان خود استفاده کنید. داشتن اطلاعاتی که از یکسری داده ها به دست آمده باشند به شما کمک خواهند که نوع محتوا را برحسب نیاز تغییر دهید تا بخش های خاصی از بازار را هدف قرار دهد.

4- تداوم افزایش خرید اجتماعی

در صورتی که یک خرده فروش هستید، داشتن وب سایت تجارت الکترونیک مؤلفه ای اصلی در به حداکثر رساندن فرصت های آنلاین است. وب سایت جایی است که گروه های علاقه مند برای دیدن محصولات شما به آنجا می روند تا با شرکت شما وارد معامله شوند.
از طرف دیگر، پلتفرم های رسانه های اجتماعی در افزایش ترافیک ورودی به وب سایت تجارت الکترونیک مؤثر واقع شده اند.
تحقیقی نشان داده که رسانه های اجتماعی در رشد تجارت الکترونیک در طی یک دهه گذشته در آمریکا نقش بسیار مهمی داشته اند.
اثبات شده که پست کردن تصاویر و اطلاعات محصولات خود در پلتفرم های رسانه های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر و پینترست در تأثیرگذاری روی تصمیمات خرید مشتریان مؤثر بوده است.
انتشار مطالب وبلاگ در مورد کسب و کار، دیدگاه ها و نگرش های صنعت، نظرات در مورد ترندهای کنونی و ارائه نکات مفید در مورد حل مسائل رایج، روی فیسبوک، لینکدین یا گوگل پلاس، به عنوان منبع ارزشمندی در شهرت آنلاین شما تأثیر خواهد گذاشت.
برای اینکه افراد را به سمت بازدید از وب سایت خود بکشانید، همیشه لینکی با دکمه فراخوان در وبلاگ ها و سایر انواع محتواهای خود بگنجانید.

5- به اشتراک گذاری عمومی دستخوش تغییراتی به سمت رویکرد شخصی تری خواهد شد

حریم خصوصی هم کماکان مسأله ای در فضای اینترنت است. به غیر از تهدید دائمی حملات سایبری، دوست دارید تا فاکتورهای خطری که می توانید کنترل کنید را مدیریت نمایید. وقتی با رسانه های اجتماعی سروکار دارید، ایده خوب این است که کنترل کاملی روی اطلاعات شخصی خود داشته باشید.
اهمیت دادن نسبت به امنیت و یکپارچگی اطلاعات شخصی خود یکی از فاکتورهای اصلی است که در محبوبیت اپلیکیشن های پیام رسانی مثل Messenger تأثیر داشته اند.
مثلا اگر فالووری از صفحه فیسبوکتان در مورد جزئیات قیمت محصولات شما و حالت پرداختی ترجیحی سؤال می کند، فقط اطلاعات را از طریق Messenger به فرد ارسال کنید.
مثال بعدی در مورد شکایات مشتری است.
اگر مشتری شکایت و نارضایتی در صفحه فیسبوک شما پست می کند، می توانید بحث و گفتگو را از فروم عمومی به Messenger انتقال دهید. این کار شیوه ای عالی برای مدیریت شهرت آنلاین خود و در عین حال شخصی سازی رویکرد برای مشتری شماست.

6- گرایش بیشتر به سمت محتوای معتبر

اینترنت مملو از بازرگانان آنلاینی است که تنوع گسترده ای از محصولات و خدمات را عرضه می کنند. متأسفانه هیچ چیزی بی عیب نیست.
با اینکه وب سایت های تجاری متعددی وجود دارند که می توانید به آنها اعتماد کنید، اینترنت سهم منصفانه ای از مقاصد مخرب با عنوان هدف اصلی خود دارد.
همچنین کسب و کارهایی هم هستند که ذهنیت «همینه که هست» را دارند. این افراد فقط به فروش اهمیت می دهند نه به مشتری.
از طرف دیگر، رسانه های اجتماعی تعادل قدرت را به سمت مصرف کننده شیفت داده اند چون پلتفرمی را در اختیار آنها قرار داده تا نظرات خود را در مورد یک کسب و کار منتشر کنند. رسانه های اجتماعی منبع ارزشمندی برای کسب اطلاعات در مورد محصولات یا خدمات قبل از تصمیم گیری در مورد حمایت یا عدم حمایت از کسب و کار در اختیار مشتریان خود گذاشته است.
در مورد تجربیات خود فکر کنید. اگر تجربه غذا خوردن در یک رستوران ایتالیایی خاصی را دوست داشتید، چرا عکس هایی از غذایی که خوردی نمی گیرید تا آن را در فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام پست کنید؟
در مقابل، اگر با پرسنل خدمات مشتریان شرکت مخابراتی، مواجهه ناخوشایندی داشتید، چرا در مورد اتفاقی که افتاده در فیسبوک یا لینکدین پست نمی گذارید؟
احساسات قدرتمند مردم را مجاب به نوشتن نقطه نظراتی در مورد یک محصول یا خدمات می کند. این بخاطر این است که مشتریان برای آنها ارزش قائل هستند. در واقع این محتواها هستند که حقیقی و واقعی تلقی شده و با هدف خاصی منتشر شده اند و لذا معتبر هستند.
از فالوورهای خود بخواهید که نظرات و کامنت های خود را در مورد محصولات و خدماتتان در صفحات رسانه های اجتماعی شما پست کنند.
تمایل شما نسبت به اینکه کسب و کار خود را در معرض دریافت نظرات تند و کوبنده قرار دهید نشان از اعتماد به نفس شما در مورد پیشنهاداتی است که داده اید. ما این موضوع را در بخش بعدی ادامه خواهیم داد!

7- رسانه های اجتماعی روابط معناداری می سازند

برای کسب و کارها، نظراتی که در مورد محصولات داده می شود و سایر انواع محتواهایی که مشتریان تولید می کنند یک وضعیت برد – برد است. بله گرفتن نظرات بد هم می تواند برای شما خوب باشد.
اولا اینکه چیزی به نام محصول کامل و بی نقص نداریم. مصرف کنندگان اولویت ها و سلیقه های متفاوتی دارند.
خدمات عالی هدف است اما واقع بینانه نیست که انتظار 100% در همه مواقع داشته باشید چرا که افراد انسان هستند و روزهایی هم هست که آنها نتوانند خدمات خوبی به مشتریان خود عرضه کنند.
اگر بازخورد منفی گرفتید، نسبت به آن بی توجه نباشید. فورا در مورد آن اقدام کنید. با نشان دادن موضوعات مطرح شده مستقیما در همان بخش، از آن به عنوان فرصتی استفاده کنید تا به سایر فالوورها نشان دهید که به آنها اهمیت می دهید.
مثلا، مشتری به نام حمید اعتراضی روی صفحه فیسبوک ثبت کرده که روتر وای فایی که از شما خریداری کرده 2 روز هم کار نکرد:
جواب مناسبی که می توان داد مشابه زیر است:
سلام حمید! متشکریم که توجه ما را به این روتر جلب کردی. متأسفیم بابت تجربه ناخوشایندی که داشتی. من علیرضا مسئول پشتیبانی فنی هستم. شماره تماس و ایمیل خود را برای تو فرستادم. بی زحمت جزئیات این اتفاق را ایمیل کن و اجازه بده تا تماس تلفنی در طی 24 ساعت آینده با یکدیگر داشته باشیم. مطمئن باش که ما متعهد هستیم تا شما را به مشتری دائمی خود تبدیل کنیم.
وقتی به یک کامنتی جواب می دهید، اگر مشتری عصبانی هم هست مهم نیست. قطعا بابت توجه سریع و پاسخ به موقع شما نسبت به نگرانی وی قدردان خواهد بود.
در صورتی هم که مشتری خوشحال باشد، جواب مناسب نشان خواهد داد که شما علاوه بر کسب و کار برای این روابط نیز ارزش قائل هستید.

نتیجه گیری

جنبه اجتماعی رسانه های اجتماعی به ماهیت پویای آن بر میگردد. افراد وقتی تغییر می کنند، الگوهای رفتار آنلاین آنها هم تغییر می کند. شما باید مراقب این تغییرات در رفتار باشید و یافته های خود را در استراتژی اتخاذ شده بکار بگیرید تا بتوانید در مسیر رقابت باقی بمانید.
رسانه های اجتماعی در سال 2020 و پس از آن، مرتبط، مفید و ارزشمند باقی خواهند ماند چون فایده ای بیش از حضور آنلاین برای کسب و کار شما دارند.
رسانه های اجتماعی به کسب و کار شما جلوه ای انسانی می بخشند. پلی ایجاد می کند که مشتریان، فالوورها و کاربران نهایی احتمالی را به شما متصل می کند.
در کنار محتوای اندیشمندانه، هدفمند و جذاب استراتژی بازاریابی، رسانه های اجتماعی هم به کسب و کار شما شخصیتی خواهند داد که مشتریان می توانند با آن ارتباط قوی و بلند مدت برقرار کرده و گسترش دهند.
از نظر مشتریان، فقط این نیست که بدانید کسب و کار شما چیست بلکه در مورد این است که بدانند کسب و کار شما کیست؟

رسانه های اجتماعی و نقش انکارناپذیر آنها در استراتژی دیجیتال مارکتینگ

برای اینکه مستقیما سر اصل مطلب برویم، بله باید رسانه های اجتماعی را به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی دیجیتال در کنار طراحی سایت در سال 2020 در نظر بگیرید.
در طی دهه گذشته، رسانه های اجتماعی از پلتفرمی برای ارتباط برقرار کردن با محافل اجتماعی و به اشتراک گذاری آپدیت های روزانه با یک واسطه قدرتمند تغییر و تحول پیدا کرده اند تا با توزیع هدفمند محتوای بهینه سازی شده، تبلیغ رهبری فکر و مشارکت هدفمند با جامعه کاربران، روی انتخاب ها اثر بگذارند.
بنابراین رسانه های اجتماعی، رسانه ای مؤثر برای به اشتراک گذاری محتواست. این رسانه ها به عنوان پلتفرمی مورد تأیید برای ساخت برند و شهرت تجاری خود، تبلیغ محصولات و خدمات و ساخت روابط قوی و پایدار با مشتریان شناخته شده است.
اگر در سال 2019 رسانه های اجتماعی بخشی از استراتژی بازاریابی دیجیتالی شما بودند به خواندن این مطلب ادامه دهید. در این مطلب نکاتی را بیان کرده ایم که استراتژی های سال 2020 شما را مرتبط تر، مؤثرتر و تأثیرگذارتر خواهد ساخت.
در صورتی هم که رسانه های اجتماعی را در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود استفاده نکرده اید هنوز هم دیر نشده است. سال 2020 زمان خوبی برای راه اندازی اولین کمپین شماست.

چرا سال 2020 زمان خوبی برای راه اندازی اولین کمپین رسانه های اجتماعی شماست

در سال 2019، رسانه های اجتماعی حدود 3.484 میلیارد کاربر در سرتاسر جهان داشتند که نسبت به سال 2018، 9% رشد داشته است.
افزایش تعداد کاربران رسانه های اجتماعی پایاپای تعداد کاربران اینترنت در حال افزایش است. هرچقدر اینترنت بیشتر در دسترس قرار گیرد، افراد بیشتری از رسانه های اجتماعی استفاده خواهند کرد.
در سال 2018، اینترنت در دسترس 3 میلیارد نفر بود در سال 2019 تخمین زده شد که تعداد این افراد به 4.4 میلیارد نفر افزایش پیدا کرد.
طبق گزارش Cybersecurity Ventures، رشد اینترنت کم کم به رشد جمعیت خواهید رسید.
این گروه پیش بینی کرده که در سال 2021، 75% یا 6 میلیارد نفر از جمعیت پیش بینی شده 8 میلیاردی به اینترنت دسترسی خواهند داشت. در سال 2030، 90% یا 7.5 میلیارد نفر از جمعیت پیش بینی شده 8.5 میلیاردی به اینترنت دسترسی داشته باشند.
براساس این ترندها، منطقاً انتظار داریم که با رشد جمعیت، تعداد کاربران رسانه های اجتماعی هم افزایش پیدا خواهد کرد.
اگر هنوز هم به فکر بکارگیری این رسانه ها در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود هستند، وقت آن رسیده تا از حالت فکر کردن به این موضوع وارد عمل شده و در رسانه های اجتماعی نیز فعال شوید.

7 ترند رسانه های اجتماعی که در سال 2020 باید حواستان به آنها باشد

رسانه های اجتماعی دائما در حال تغییر و تحول هستند چون سلیقه ها، گرایش ها و ترجیحات افراد همیشه در حال تغییر است.
استراتژی هایی که در سال گذشته نتیجه بخش بودند شاید دیگر در سال 2020 مؤثر نباشند.
در اینجا 7 ترند این نوع رسانه ها که قادر هستند استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما را در سال 2020 سازماندهی کنند.

1- کمتر در ترغیب کردن افراد به لایک کردن محتوای خود تمرکز کنید

این رسانه ها دیگر پلتفرمی نیستند که در آن هدف از پست کردن محتوا، دریافت بیشترین تعداد لایک باشد.
لایک گرفتن برای خود شما خیلی عالی خواهد بود اما برای کسب و کار شما خیلی کم اهمیت خواهد داشت یا هیچ اهمیتی نخواهد داشت. شاید لایک گرفتن یک حرکت دلسوزانه از طرف دوستانی باشد که قصد دارند احساس خوبی داشته باشید. به همین دلیل کلیک کردن روی دکمه لایک به معنی این نیست که مردم محتوای شما را دوست داشته باشند.
مردم به دنبال محتوایی هستند که ارزش داشته باشد. محتوایی می خواهند که به یک نیاز خاص اشاره می کند، کاری می کند که نظرات و ایده ها به اشتراک گذاشته شوند و به اعضای جامعه کمک می کند که بهترین تصمیم را بگیرند.
به همین دلیل، پلتفرم هایی مثل اینستاگرام و توئیتر کمتر روی معیارهای بی ارزشی مثل لایک ها و تعداد فالوورها تأکید دارند.
بازاریاب های دیجیتال احساس می کنند که اصرار بر دریافت لایک های بیشتر فقط در تحت تأثیر قرار دادن سلامت ذهنی افراد نتیجه بخش است و تأثیر بسیار کمی روی تقویت برند یا تبدیل محصول به اولویت ذهنی مصرف کننده دارد.
در عوض، تمرکز باید روی کیفیت محتوا و میزان مشارکت جامعه کاربران باشد.
اگر 1000 فالوور داشته باشید و فقط 10 عضو آن به طور منظم به محتواهای شما توجه می کنند انجام چه کاری مناسب است؟ از طرف دیگر، صفحه شما می تواند فقط 100 فالوور داشته باشد اما 50 تای آنها می توانند به شکل فعال در پست های شما با یکدیگر در تعامل باشند.

2- محتوای ویدیویی فوق العاده خواهد بود

زمانی بیل گیتس این جمله معروف را نوشت: محتوا بهترین و اصلی ترین گزینه است. امروزه میلیاردر پایه گذار مایکروسافت مشتاقانه مایل است که اظهارنظر خود را به شکل محتوای ویدیویی اصلی ترین گزینه است اصلاح کند.
مطالعه ای در سال 2019 که توسط Social Media Week منتشر گردید که آمار و ارقام شگفت انگیزی زیر را در مورد آینده بازاریابی با محتوای ویدیویی اعلام کرد:

  •  82% کل ترافیک آنلاین را محتوای ویدیویی تشکیل خواهد داد.
  • 78% کاربران روزانه اینترنت وقت خود را صرف مشاهده ویدیوها می کنند
  • 72% مصرف کنندگان ویدیو را به عنوان بستری برای یادگیری در مورد محصولات و خدمات شرکت ترجیح می دهند.
  • 95% مصرف کنندگان با کمک ویدیوها اطلاعات را بهتر به خاطر می آورند.
  • 54% مصرف کنندگان محتوای ویدیویی بیشتری می خواهند.

بازاریابی ویدیویی شیوه مؤثری از محتواست چرا که از حس های بینایی و شنوایی استفاده می کند و قطعا می تواند احساسات قدرتمندی ایجاد کند که می تواند مخاطب را ترغیب به استفاده از فراخوان شما کند.
گوشی های هوشمند شما دوربین هایی دارند که می توانند ویدیوهای با کیفیت خوبی ضبط کنند. یک کانال یوتیوب برای کسب و کار خود راه اندازی کرده و محتوای ویدیویی در مورد محصولات و خدمات خود آپلود کنید.
چطور این محتواها در رسانه های اجتماعی عمل می کنند. چه مسائل و مشکلاتی را حل می کنند؟ همچنین می توانید ویدیوهایی در مورد زندگی شخصی خود پست کنید تا مخاطب شما در جریان باشد که دقیقا کی هستید و در ساعت غیر کاری چه کاری انجام می دهید.
پیشنهاد می کنیم که ویدیو توضیحاتی درست کنید. می توانید آن را در یوتیوب پست کرده و لینک آن را در صفحه اصلی وب سایت خود قرار دهید. ویدیو توضیحاتی باعث خواهد شد تا افراد بیشتری در وب سایت شما بمانند و محصولات و خدمات شما را چک کنند.

3- تقسیم بندی مخاطبین رسانه های اجتماعی نقش بزرگتری ایفا خواهند کرد

رسانه های اجتماعی این مزیت را برای شما دارند که مصرف کنندگانی را هدف قرار دهید که احتمالا به محصولات و خدمات شما علاقه مند هستند. اگر تعداد فالووینگ های شما عدد قابل توجهی باشد، بخشی از جامعه شما باقی می مانند – جامعه رسانه اجتماعی شما. در هر صورت بی دلیل شما را فالو نکرده اند.
افراد شما را به دلایل مختلف فالو می کنند. بله، اکثر افراد احتمالا بخاطر اینکه طرفداران کسب و کارتان هستند، شما را فالو خواهند کرد. آنها محصولات شما را دوست دارند و می خواهند در جریان تغییر و تحولات آتی قرار بگیرند.
شاید کسانی هم باشند که شما را بخاطر محصولات فروشی فالو نکرده اند بلکه بخاطر نکاتی که در وبلاگ های خود نوشته اید فالو دارند. شاید به محصولات شما علاقه مند نباشند اما نسبت به دیدگاه ها و نگرش هایی که در صنعت تزریق کردید ارزش قائل هستند.
کسانی که با محتواهای شما در ارتباط هستند را زیر نظر داشته باشید؛ کسانی که پست های وبلاگ شما را لایک می کنند یا به اشتراک می گذارند و بحث و گفتگوهای پست های شما را می خوانند می توانند دیدگاه های ارزشمندی در مورد بخش های بازاری که سعی در جذب آن دارید به شما بدهند.
شما می توانید از ابزار تجزیه و تحلیلی رسانه های اجتماعی استفاده کنید تا به شما اطلاعات بسیار مهمی در مورد نوع محتواهای تولیدی که بیشترین میزان فعالیت در صفحه شما را در پی خواهند داشت، بدهد. توجه داشته باشید که این افراد چه کسانی هستند، از کجا بوده و چطور به محتوای شما دسترسی پیدا می کنند.
از این داده ها برای ساخت پروفایل های خاص خریداری برای مشتریان خود استفاده کنید. داشتن اطلاعاتی که از یکسری داده ها به دست آمده باشند به شما کمک خواهند که نوع محتوا را برحسب نیاز تغییر دهید تا بخش های خاصی از بازار را هدف قرار دهد.

4- تداوم افزایش خرید اجتماعی

در صورتی که یک خرده فروش هستید، داشتن وب سایت تجارت الکترونیک مؤلفه ای اصلی در به حداکثر رساندن فرصت های آنلاین است. وب سایت جایی است که گروه های علاقه مند برای دیدن محصولات شما به آنجا می روند تا با شرکت شما وارد معامله شوند.
از طرف دیگر، پلتفرم های رسانه های اجتماعی در افزایش ترافیک ورودی به وب سایت تجارت الکترونیک مؤثر واقع شده اند.
تحقیقی نشان داده که رسانه های اجتماعی در رشد تجارت الکترونیک در طی یک دهه گذشته در آمریکا نقش بسیار مهمی داشته اند.
اثبات شده که پست کردن تصاویر و اطلاعات محصولات خود در پلتفرم های رسانه های اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر و پینترست در تأثیرگذاری روی تصمیمات خرید مشتریان مؤثر بوده است.
انتشار مطالب وبلاگ در مورد کسب و کار، دیدگاه ها و نگرش های صنعت، نظرات در مورد ترندهای کنونی و ارائه نکات مفید در مورد حل مسائل رایج، روی فیسبوک، لینکدین یا گوگل پلاس، به عنوان منبع ارزشمندی در شهرت آنلاین شما تأثیر خواهد گذاشت.
برای اینکه افراد را به سمت بازدید از وب سایت خود بکشانید، همیشه لینکی با دکمه فراخوان در وبلاگ ها و سایر انواع محتواهای خود بگنجانید.

5- به اشتراک گذاری عمومی دستخوش تغییراتی به سمت رویکرد شخصی تری خواهد شد

حریم خصوصی هم کماکان مسأله ای در فضای اینترنت است. به غیر از تهدید دائمی حملات سایبری، دوست دارید تا فاکتورهای خطری که می توانید کنترل کنید را مدیریت نمایید. وقتی با رسانه های اجتماعی سروکار دارید، ایده خوب این است که کنترل کاملی روی اطلاعات شخصی خود داشته باشید.
اهمیت دادن نسبت به امنیت و یکپارچگی اطلاعات شخصی خود یکی از فاکتورهای اصلی است که در محبوبیت اپلیکیشن های پیام رسانی مثل Messenger تأثیر داشته اند.
مثلا اگر فالووری از صفحه فیسبوکتان در مورد جزئیات قیمت محصولات شما و حالت پرداختی ترجیحی سؤال می کند، فقط اطلاعات را از طریق Messenger به فرد ارسال کنید.
مثال بعدی در مورد شکایات مشتری است.
اگر مشتری شکایت و نارضایتی در صفحه فیسبوک شما پست می کند، می توانید بحث و گفتگو را از فروم عمومی به Messenger انتقال دهید. این کار شیوه ای عالی برای مدیریت شهرت آنلاین خود و در عین حال شخصی سازی رویکرد برای مشتری شماست.

6- گرایش بیشتر به سمت محتوای معتبر

اینترنت مملو از بازرگانان آنلاینی است که تنوع گسترده ای از محصولات و خدمات را عرضه می کنند. متأسفانه هیچ چیزی بی عیب نیست.
با اینکه وب سایت های تجاری متعددی وجود دارند که می توانید به آنها اعتماد کنید، اینترنت سهم منصفانه ای از مقاصد مخرب با عنوان هدف اصلی خود دارد.
همچنین کسب و کارهایی هم هستند که ذهنیت «همینه که هست» را دارند. این افراد فقط به فروش اهمیت می دهند نه به مشتری.
از طرف دیگر، رسانه های اجتماعی تعادل قدرت را به سمت مصرف کننده شیفت داده اند چون پلتفرمی را در اختیار آنها قرار داده تا نظرات خود را در مورد یک کسب و کار منتشر کنند. رسانه های اجتماعی منبع ارزشمندی برای کسب اطلاعات در مورد محصولات یا خدمات قبل از تصمیم گیری در مورد حمایت یا عدم حمایت از کسب و کار در اختیار مشتریان خود گذاشته است.
در مورد تجربیات خود فکر کنید. اگر تجربه غذا خوردن در یک رستوران ایتالیایی خاصی را دوست داشتید، چرا عکس هایی از غذایی که خوردی نمی گیرید تا آن را در فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام پست کنید؟
در مقابل، اگر با پرسنل خدمات مشتریان شرکت مخابراتی، مواجهه ناخوشایندی داشتید، چرا در مورد اتفاقی که افتاده در فیسبوک یا لینکدین پست نمی گذارید؟
احساسات قدرتمند مردم را مجاب به نوشتن نقطه نظراتی در مورد یک محصول یا خدمات می کند. این بخاطر این است که مشتریان برای آنها ارزش قائل هستند. در واقع این محتواها هستند که حقیقی و واقعی تلقی شده و با هدف خاصی منتشر شده اند و لذا معتبر هستند.
از فالوورهای خود بخواهید که نظرات و کامنت های خود را در مورد محصولات و خدماتتان در صفحات رسانه های اجتماعی شما پست کنند.
تمایل شما نسبت به اینکه کسب و کار خود را در معرض دریافت نظرات تند و کوبنده قرار دهید نشان از اعتماد به نفس شما در مورد پیشنهاداتی است که داده اید. ما این موضوع را در بخش بعدی ادامه خواهیم داد!

7- رسانه های اجتماعی روابط معناداری می سازند

برای کسب و کارها، نظراتی که در مورد محصولات داده می شود و سایر انواع محتواهایی که مشتریان تولید می کنند یک وضعیت برد – برد است. بله گرفتن نظرات بد هم می تواند برای شما خوب باشد.
اولا اینکه چیزی به نام محصول کامل و بی نقص نداریم. مصرف کنندگان اولویت ها و سلیقه های متفاوتی دارند.
خدمات عالی هدف است اما واقع بینانه نیست که انتظار 100% در همه مواقع داشته باشید چرا که افراد انسان هستند و روزهایی هم هست که آنها نتوانند خدمات خوبی به مشتریان خود عرضه کنند.
اگر بازخورد منفی گرفتید، نسبت به آن بی توجه نباشید. فورا در مورد آن اقدام کنید. با نشان دادن موضوعات مطرح شده مستقیما در همان بخش، از آن به عنوان فرصتی استفاده کنید تا به سایر فالوورها نشان دهید که به آنها اهمیت می دهید.
مثلا، مشتری به نام حمید اعتراضی روی صفحه فیسبوک ثبت کرده که روتر وای فایی که از شما خریداری کرده 2 روز هم کار نکرد:
جواب مناسبی که می توان داد مشابه زیر است:
سلام حمید! متشکریم که توجه ما را به این روتر جلب کردی. متأسفیم بابت تجربه ناخوشایندی که داشتی. من علیرضا مسئول پشتیبانی فنی هستم. شماره تماس و ایمیل خود را برای تو فرستادم. بی زحمت جزئیات این اتفاق را ایمیل کن و اجازه بده تا تماس تلفنی در طی 24 ساعت آینده با یکدیگر داشته باشیم. مطمئن باش که ما متعهد هستیم تا شما را به مشتری دائمی خود تبدیل کنیم.
وقتی به یک کامنتی جواب می دهید، اگر مشتری عصبانی هم هست مهم نیست. قطعا بابت توجه سریع و پاسخ به موقع شما نسبت به نگرانی وی قدردان خواهد بود.
در صورتی هم که مشتری خوشحال باشد، جواب مناسب نشان خواهد داد که شما علاوه بر کسب و کار برای این روابط نیز ارزش قائل هستید.

نتیجه گیری

جنبه اجتماعی رسانه های اجتماعی به ماهیت پویای آن بر میگردد. افراد وقتی تغییر می کنند، الگوهای رفتار آنلاین آنها هم تغییر می کند. شما باید مراقب این تغییرات در رفتار باشید و یافته های خود را در استراتژی اتخاذ شده بکار بگیرید تا بتوانید در مسیر رقابت باقی بمانید.
رسانه های اجتماعی در سال 2020 و پس از آن، مرتبط، مفید و ارزشمند باقی خواهند ماند چون فایده ای بیش از حضور آنلاین برای کسب و کار شما دارند.
رسانه های اجتماعی به کسب و کار شما جلوه ای انسانی می بخشند. پلی ایجاد می کند که مشتریان، فالوورها و کاربران نهایی احتمالی را به شما متصل می کند.
در کنار محتوای اندیشمندانه، هدفمند و جذاب استراتژی بازاریابی، رسانه های اجتماعی هم به کسب و کار شما شخصیتی خواهند داد که مشتریان می توانند با آن ارتباط قوی و بلند مدت برقرار کرده و گسترش دهند.
از نظر مشتریان، فقط این نیست که بدانید کسب و کار شما چیست بلکه در مورد این است که بدانند کسب و کار شما کیست؟

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

نوشته‌ی بعدی
5 دلیل کسب و کارها برای سرمایه گذاری در استراتژی دیجیتال مارکتینگ
نوشته‌های پیشین
7 روش برای رشد کسب و کار به کمک رسانه های اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

شش + 6 =

فرم مشاوره رایگان

جهت اطلاعات بیشتر از هزینه طراحی سایت، سئو سایت و … لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید.

  • این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
فهرست
واتس اپ شرکت رایان
ارسال از طریق WhatsApp