مشاوره رایگان تلفنی:

مشاوره رایگان :

مقالات طراحی سایت

تمام نکاتی که باید در مورد راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی بدانید | شرکت رایان

تمام نکاتی که باید در مورد راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی بدانید | شرکت رایان

فهرست مطالب

راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی راه بسیار خوبی برای افزایش درآمد است. با این وجود، ازآنجاکه نمی‌دانیم باید از کجا شروع کنیم کار سخت می‌شود. خبر خوبی که برایتان داریم این است که برای راه ‌اندازی و طراحی سایت فروشگاهی به صورت فروشگاه آنلاین نیازی به پول و وقت زیاد یا دانش فنی نیست.

تنها چیزی که نیاز دارید این است که بدانید از کدام ابزارها استفاده کنید و چگونه. یادگرفتن روش راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی کار ساده‌ای نیست. تعدادی از مشتریان ما پیش از آشنایی با ما قصد داشتند برای کسب‌وکارم خود یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنند تا به منبع درآمد ثابتی برای آن‌ها تبدیل شود، امّا متوجه شدند که نمی‌دانند برای رسیدن به این هدف باید از کجا شروع کنند پس به همین دلیل طراحی سایت فروشگاهی را به شما پیشنهاد می کنیم.

به همین دلیل این مقاله را نوشتیم تا شما هم به دردسرهای مشابه گرفتار نشوید.

چطور محصولات را به فروشگاه اضافه کنید؟ هزینه‌های ارسال را باید چه کرد؟ مشتریان از چه راهی برای پرداخت استفاده کنند؟ در این راهنما ما به این سؤالات و مشابه آن پاسخ خواهیم داد.

در این راهنما ما راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی را با کمک فروشگاه سازهای تجارت الکترونیک به شما آموزش خواهیم داد. در این راهنما به شما یاد می‌دهیم که چطور:

  • بهترین پلتفرم تجارت الکترونیک را برای فروشگاهتان انتخاب کنید
  • با پلتفرم انتخابی خود فروشگاه اینترنتی را راه‌اندازی کنید
  • فروشگاه اینترنتی که راه‌اندازی کرده‌اید را آزمایش کنید

اگر مراحل این راهنما را قدم‌به‌قدم دنبال کنید در پایان یک فروشگاه اینترنتی قابل‌استفاده خواهید داشت.

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک ساده‌ترین ارزان‌ترین و سریع‌ترین راه برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستند. چهار پلتفرم برتر انتخابی ما ووکامرس، شاپی‌فای، ویکس و بیگ‌کامرس است.

این فروشگاه‌سازها امکان ساختن میلیون‌ها فروشگاه اینترنتی را برای کاربران عادی مثل ما و شما فراهم کرده‌اند و شرکت طراحی سایت فروشگاهی می توان در این امر به شما کمک شایانی کند. درنتیجه نیازی نیست نگران باشید.

  • نیازی نیست کدنویسی بلد باشید
  • هرزمانی که بخواهید می‌توانید دیگر از سرویس پلتفرم استفاده نکنید
  • می‌توانید پیش از خرید پلتفرم از یک دوره رایگان استفاده کنید

در این راهنما به شما نشان خواهیم داد که بهترین راه برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست.

چه بخواهید برای کسب‌وکارتان صرفاً یک وب‌سایت طراحی کنید یا برای افزایش درآمد محصولاتی را بفروشید می‌توانید از این راهنما استفاده کنید. بسیاری از برندهای بزرگ و مطرح دنیا از همین فروشگاه‌سازها استفاده می‌کنند.

لطفا جهت مشاوره و برآورد هزینه طراحی سایت و سئو سایت، فرم مشاوره رایگان را تکمیل نمایید.

44289422 – 44289462 (021)

فروشگاه‌سازهای اینترنتی و پلتفرم‌های تجارت الکترونیک دو چه تفاوتی دارند؟

به ووکامرس، شاپی‌فای، ویکس، بیگ‌کامرس و پلتفرم‌هایی از این قبیل پلتفرم‌های تجارت الکترونیک و فروشگاه‌سازهای اینترنتی می‌گویند.

اصلاً نباید گیج بشوید؛ هردوی این اصطلاحات به یک‌چیز اشاره دارند: ابزارهایی که به شما کمک می‌کند تا یک فروشگاه اینترنتی راه‌ اندازی کنید.

در این مقاله با عناوین زیر آشنا خواهید شد:

قدم ۱: پیدا کردن پلتفرم مناسب برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی قدم اول این است که فروشگاه‌ساز مناسبی انتخاب کنید.

فرض ما بر این است که شما ملزومات ابتدایی کسب‌وکارتان را فراهم کرده‌اید. یعنی نام فروشگاه را انتخاب کرده‌اید و می‌دانید قرار است چه محصولاتی را بفروشید.

این جزئیات اهمیت دارند ولی نیازی نیست الان بیش‌ازاندازه خودتان را درگیر این مسائل کنید چون با پیشرفت کار همه این‌ها قابل‌تغییرند.

مهم‌ترین مسئله در درجه اول این است که فروشگاه اینترنتی‌تان را راه‌اندازی کنید و آنلاین شوید. با هرکدام از پلتفرم‌های تجارت الکترونیک می‌توانید هر تغییری که می‌خواهید در فروشگاه خود ایجاد کنید. ازآنجاکه می‌خواهید سرمایه خود را برای این کار هزینه کنید باید اطمینان داشته باشید که انتخاب‌هایتان درست است.

اگر در خارج از ایران هستید  شاپی‌فای؛ ویکس و بیگ کامرس با کارمزد ماهانه‌ای معادل ۱۷ دلار قابل‌استفاده هستند و اگر شما از این وب‌سایت‌ها برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنید این مبلغ قاعدتاً ناچیز است. البته تمامی این پلتفرم‌ها دوره‌های زمانی استفاده رایگان‌هم دارند که می‌توانید قبل از ثبت‌نام از آن‌ها استفاده کنید.

امّا اگر داخل ایران قرار دارید ووکامرس و مجنتو گزینه‌های مناسب‌تری برای شما خواهند بود. در ادامه دو وب‌سایت کیم‌کالا و تخفیفان را مشاهده می‌کنید که فروشگاه اینترنتی آن‌ها با استفاده از ووکامرس و مجنتو راه‌اندازی شده است.

فروشگاه اینترنتی کیم‌کالا که با استفاده از ووکامرس راه اندازی شده است

فروشگاه اینترنتی کیم‌کالا که با استفاده از ووکامرس راه اندازی شده است

وب‌سایت تخفیفان که با استفاده از مجنتو راه اندازی شده است و تخفیفات گروهی به کاربران خود می‌فروشد

وب‌سایت تخفیفان که با استفاده از مجنتو راه اندازی شده است

چرا باید از فروشگاه‌سازها برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود استفاده کنید؟

تنها چیزی که برای راه‌ اندازی یک فروشگاه اینترنتی نیاز دارید فروشگاه‌ساز است. درواقع این فروشگاه‌سازها مثل معماران در ساخت ساختمان یک فروشگاه به شما کمک می‌کنند.

ووکامرس، مجنتو، شاپی‌فای، ویکس و بیگ کامرس امکانات زیر را در اختیار شما قرار می‌دهند:

  • سفارشی‌سازی قالب‌ها برای ساختن فروشگاه اینترنتی مطابق با سلیقه‌ی خود شما
  • بارگذاری محصولات و دسته‌بندی کردن آن‌ها
  • متصل شدن به انواع درگاه‌های پرداخت ازجمله درگاه‌های بانکی یا پرداخت‌یارها مانند زرین پال
  • مدیریت ارسال محصولات با همکاری شرکت‌های پستی

چطور فروشگاه‌ساز مناسب را انتخاب کنیم؟

یک نسخه مشابه را نمی‌توان برای همه تجویز کرد. فروشگاه‌سازهای مختلف امکانات متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و فروشگاه‌های مختلف نیازهای متفاوتی دارند.

ووکامرس، شاپی‌فای، ویکس و بیگ کامرس برای این مصارف بهترین انتخاب هستند:

  • ووکامرس: یکی از بهترین گزینه‌ها برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی در کشور ایران بدون شک ووکامرس است. پشتیبانی کامل از زبان فارسی، افزونه‌های بومی‌سازی شده مانند پست پیشتاز، ارسال پیامک تنها گوشه‌ای از قابلیت‌های ووکامرس است. فرقی نمی‌کند تجارت شما کوچک باشد یا بزرگ، ووکامرس می‌تواند کلیه نیازهای شما را پاسخ دهد.
  • شاپی‌فای: با در نظر گرفتن همه معیارها شاپی‌فای یکی از بهترین فروشگاه‌سازهای در دسترس است. اگر می‌خواهید روی فروشگاهتان بیش از ۱۰ محصول بفروشید به پلتفرمی نیاز دارید که متناسب با گستردگی کسب‌وکار شما باشد و شاپی‌فای انتخاب بسیار مناسبی است.
  • ویکس: بهترین پلتفرم برای کسب‌وکارهای کوچک است (ساده‌ترین فروشگاه‌ساز هم هست) اگر تعداد محصولاتی که عرضه می‌کنید کمتر از ۱۰ عنوان است ویکس انتخاب خوبی برای شماست.
  • بیگ‌کامرس: بهترین پلتفرم تجارت الکترونیک برای کسب‌وکارهای بزرگ است.

هزینه راه‌اندازی فروشگاه بسته به پلتفرم و طرح انتخابی شما متفاوت خواهد بود. راه اندازی هیچ‌کدام از فروشگاه‌سازهای پیشنهادی ما هزینه گزافی برای شما نخواهد داشت. اما در این مرحله نیازی نیست نگران هزینه‌های این کار باشد و بهتر است روی امکاناتی که نیاز دارید تمرکز کنید و بر اساس آن‌ها به این نتیجه برسید که کدام فروشگاه‌ساز برای شما مناسب است.

قدم ۲: فروشگاه ساز را آزمایش کنید

پیش از اقدام به راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود بهتر است ابتدا فروشگاه سازهای مختلف را بررسی و در صورت امکان آن‌ها را آزمایش کنید. ابتدا یک جستجوی ساده در فروشگاه‌های مختلف انجام دهید تا مزایا و معایب هر یک را شناسایی کنید و دریابید کدامیک از آن‌ها می‌توانند نیازهای شما را به بهترین نحو ممکن پوشش دهند. برخی از فروشگاه سازها نسخه‌های دمویرایگان‌هم ارائه می‌کنند. از این طرح‌های رایگان استفاده کنید تا بفهمید کدام فروشگاه‌ساز برای شما مناسب‌تر است.

قدم دوم ثبت‌نام در یک طرح رایگان و آزمودن آن است. اگر برای راه‌اندازی فروشگاه و موفقیت آن جدی و مصمم هستید انجام این کار بسیار ضروری است.

استفاده از یک طرح رایگان چه مزایایی دارد؟

باید مراقب باشید با وسواس در جهت پیدا کردن بهترین فروشگاه‌ساز از ادامه کار بازنمانید. تجربه به ما نشان داده اگر همه‌ی پلتفرم‌ها را امتحان کنید و بعد دست به انتخاب بزنید نتیجه بهتر و دقیق‌تری خواهید گرفت. هرکدام از این فروشگاه‌سازها در بخش پشتیبانی کیفیت متفاوتی دارند. اگر می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنید به کمک نیاز پیدا می‌کنید و می‌توانید از یک متخصص سؤال کنید یا راهنماهایی که در مراحل انجام کار را قدم‌به‌قدم آموزش می‌دهند مطالعه کنید.

استفاده از طرح رایگان فروشگاه‌سازها مثل امتحان کردن یک عینک پیش از خریدن آن است. می‌توانید حالت آن روی صورت رنگ و اندازه‌اش را کاملاً تشخیص دهید و همین‌طور بفهمید آیا در استفاده از آن راحت هستید یا نه.

باید از فروشگاه‌سازی کمک بگیرد که کار با آن بر ای‌تان ساده‌تر است. هرچقدر کار کردن با آن ساده‌تر باشد وقت بیشتری برای برطرف کردن عیب‌ها و ایرادات احتمالی و همین‌طور تبلیغ و توسعه کسب‌وکارتان خواهید داشت. هنگام انتخاب یک فروشگاه‌ساز حتماً این سؤالات را از خودتان بپرسید:

  • انتخاب یک قالب و اعمال تغییرات کاربری روی آن آسان است؟
  • آیا قالب‌هایی که روی پلتفرم وجود دارند برای کسب‌وکار شما مناسب‌اند؟
  • اضافه کردن محصولات به سایت و طبقه‌بندی کردن آن چقدر کار ساده‌ای است؟
  • آیا می‌توانید قالب انتخابی‌تان را ویرایش کنید و منوهای فرعی و صفحات اضافه به وب‌سایت اضافه کنید؟

نکته مهم این است که بفهمید با کدام فروشگاه‌ساز راحت‌تر کار می‌کنید و کدام برای کسب‌وکار شما مناسب‌تر است. تا وقتی به انتخاب نهایی نرسیدید در همین مرحله باقی بمانید. علاوه بر این، مسئله‌ی بسیار مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد و باید همواره آن را در نظر بگیرید آن است که آیا می‌توانید نیروی متخصص برای توسعه فروشگاه‌سازی که انتخاب کرده‌اید پیدا کنید یا خیر. در حال حاضر در کشور ما یافتن نیروی متخصص برای توسعه ووکامرس به مراتب راحت‌تر از فروشگاه‌سازهایی مانند مجنتو است.

قدم ۳: انتخاب بهترین طرح هنگام استفاده از فروشگاه‌سازهای آنلاین

وقتی فروشگاه‌سازهای آنلاین مانند شاپی‌فای یا ویکس را امتحان کردید و انتخابتان نهایی شد باید قدم سوم را بردارید و طرحی که مناسب کار موردنظرتان است را انتخاب کنید. سطح‌های مختلف طرح‌ها امکانات متفاوتی دارند. همان‌طور که انتظار می‌رود هرچقدر بیشتر هزینه کنید امکانات بیشتری در اختیار خواهید داشت. اینکه چه طرحی برای شما مناسب است کاملاً بستگی به بزرگی یا کوچکی کسب‌وکارتان دارد. اگر به دنبال ساختن یک فروشگاه اینترنتی هستید نیاز به یک طرح پولی دارید. بارگذاری و فروش محصولات با یک وب‌سایت عادی امکان‌پذیر نیست و نیاز به نرم‌افزار پیچیده‌تری دارد.

هزینه طرح‌های ماهانه از ‍۱۷ دلار شروع می‌شود. اگر برای اولین بار است که فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی می‌کنید طرح ابتدایی شاپی‌فای ویکس و بیگ کامرس استاندارد تمامی امکانات لازم برای کار شما را دارد.

  1. تماس با شماره تلفن های 4428942244289462 (021) و دریافت مشاوره رایگان
  2. تکمیل فرم مشاوره رایگان برآورد هزینه طراحی سایت
  3. ارسال جزئیات rfp یا پروپوزال پروژه به ایمیل info@rayanitco.com
  4. دانلود فرم درخواست خدمات طراحی سایت به صورت pdf و تکمیل و ارسال آن به شرکت رایان
  5. مراجعه حضوری

توضیحات مربوط به امکانات طرح‌ها

۱. پشتیبانی پیشرفته

وقتی یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی می‌‌کنید هرچقدر پشتیبانی کامل‌تری بگیرید کارتان ساده‌تر پیش می‌رود. به همین دلیل است که این گزینه را در جدول ذکر کردیم. پشتیبانی پیشرفته در فروشگاه‌سازهای اینترنتی مثل استخدام تمام‌وقت یک همکار متخصص است. پشتیبانی شاپی‌فای ویکس و بیگ کامرس از طریق تلفن و چت و ایمیل در دسترس است.

۲. بازیابی سبد خرید ناتمام

این یکی از مهم‌ترین امکانات موجود برای یک فروشگاه اینترنتی است. درباره این امکان بعداً مفصل خواهیم گفت اما به‌طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم در بازیابی خرید ایمیل‌هایی به مشتریان فرستاده می‌شود که خریدشان ناتمام مانده و به آن‌ها یادآوری می‌کند که محصولاتی که در سبدشان گذاشته‌اند را خریداری کنند. بیگ کامرس ادعا می‌کند که این امکان موجب می‌شود چیزی حدود ۱۵ درصد از خریدهای ازدست‌رفته فروشگاه بازیابی شود. این امکان در فروشگاه‌سازهای غیر آنلاین مانند ووکامرس نیز به آسانی در دسترس شما قرار دارد.

۳. گواهی SSL

درباره این مورد هم مفصل‌تر صحبت خواهیم کرد اما گواهی SSL درواقع ضمانت امنیت جابه‌جایی اطلاعات در فروشگاه شماست. SSL مخفف Secure Sockets Layer است (به‌معنی لایه محافظ امنیتی) و به این معنا است که مشتریان سایت شما را در HTTPS می‌بینند. هرچقدر مشتریان احساس امنیت بیشتری در سایت شما داشته باشند احتمال اینکه از شما خرید کنند بیشتر می‌شود.

هنوز هم نمی‌دانید کدام طرح را باید خریداری کنید؟ چند ثانیه صبر کنید و به این سؤالات پاسخ دهید.

چند محصول برای فروش دارید؟

اگر تعداد محصولاتی که قرار است روی سایتتان بفروشید زیاد نیست طرح‌های ساده‌تر که هزینه کمتری دارند برای شما مناسب‌ترند. هرچقدر تعداد این محصولات بیشتر باشد باید طرحتان را بیشتر ارتقا دهید و این کار ازنظر مالی هم به‌صرفه‌تر است. علتش هم هزینه انتقالات است. حتی اگر فروشگاهتان درآمد زیادی دارد بازهم کاهش هزینه هراندازه هم که اندک باشد می‌تواند به تعادل مالی شما کمک کند. روی هیچ‌کدام از طرح‌هایی که بیگ کامرس یا شاپی‌فای ارائه می‌کنند محدودیتی برای تعداد محصول وجود ندارد. اما اگر می‌خواهید از امکاناتی مثل بازیابی سبد خرید استفاده کنید باید از طرح‌های جامع و پیشرفته‌تر استفاده کنید.

از خودتان می‌پرسید چرا این موضوع اهمیت دارد؟؟

از این نکته پیروی کنید تا فروشتان را بالا ببرید….

به خاطر داشته باشید ایمیل‌های هشدار خرید ناتمام که فرستاده می‌شود از مشتریان می‌خواهد دوباره به سایت شما مراجعه کنند و خریدشان را نهایی کنند. درواقع با این کار شما کسانی که احتمالاً از خرید منصرف شده‌اند را دوباره به خرید ترغیب می‌کنید و این یعنی بازگشت تعدادی از خریدهایی که ازدست‌رفته بودند. بسیاری از کسانی که فروشگاه اینترنتی راه می‌اندازند از توجه به این نکته غافل‌اند.

چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟

تصور کنید می‌خواهید یک مغازه واقعی باز کنید. باید وقت و سرمایه خود را برای ساختن مغازه صرف کنید. فروشگاه اینترنتی هم درست همین‌طور است. اما نکته مثبتش در این است که بسیار ارزان‌تر و کم‌خطرتر است. برای این فروشگاه اینترنتی ماهانه پول مشخصی را پرداخت می‌کنید و اگر به هر دلیلی از وضعیت کسب‌وکارتان راضی نبودید خیالتان راحت است که پول زیادی از دست نداده‌اید. از طرف دیگر هزینه‌های فروشگاه آنلاین به‌مراتب کمتر است چراکه بازگشت سرمایه بالاتری دارد.

حتی اگر نتوانستید به این نتیجه برسید که کدام طرح مناسب فروشگاه شماست می‌توانید بدون نگرانی با یکی از مشاوران این فروشگاه‌سازها صحبت کنید تا در انتخاب درست شما را راهنمایی کنند. به خاطر داشته باشید که اگر میزان فروش شما به سقف مشخصی برسد در بیگ کامرس مجبور می‌شوید طرح قبلی را به یک طرح پیشرفته‌تر که هزینه بالاتری دارد ارتقا دهید. البته این سقف بسیار بالا است و اگر تعداد محصولاتتان برای فروش کم باشد نیازی نیست در این مورد نگرانی داشته باشید.

به چه امکاناتی نیاز دارید؟

به خاطر داشته باشید که فروشگاه‌های مختلف نیازهای متفاوتی دارند. شاپی‌فای و بیگ کامرس گران‌تر هستند اما امکانات گسترده‌تری دارند. ای کامرس ویکس برای فروش محصولات کوچک و سبک مناسب است. هرچقدر پول بیشتری هزینه کنید امکانات بیشتری در اختیار دارید. این جمله توصیف دقیقی برای طرح‌های شاپی‌فای است. هرچقدر درباره مشتری‌هایتان اطلاعات بیشتری داشته باشید فروشگاه بهتری خواهید ساخت. یک نمونه دیگر از امکانات خوب این پلتفرم‌ها امکان طبقه‌بندی مشتریان در طرح پلاس بیگ کامرس است. می‌توانید مشتریان وفادارتان را شناسایی کنید و با یک برنامه تشویقی آن‌ها را به خرید دوباره از فروشگاهتان ترغیب کنید.

نمی‌توانیم بگوییم کدام طرح برای هر فروشگاهی مناسب است. درنتیجه باید قاطعانه بدانید که از فروشگاهتان چه انتظاراتی دارید و می‌خواهید چه امکاناتی داشته باشد. آیا می‌خواهید تجارت الکترونیک شما بعد از مدتی به یک منبع درآمد تمام قوت و کامل تبدیل شود؟ یا صرفاً به فروش چند محصول و یک درآمد اندک قانع هستید؟ وقتی پاسخ این سؤال‌ها را دادید می‌توانید طرح‌هایی که پلتفرم‌ها ارائه می‌کنند را ساده‌تر بررسی کنید. مثلاً ممکن است هدف تجاری یک فروشگاه بالا بردن میزان خرید در زمان‌های خلوت (مثلاً تعطیلات آخر هفته) باشد. برای چنین هدفی شما باید طرحی را انتخاب کنید که امکان ارسال خبرنامه‌های ایمیلی را داشته باشد.

قدم ۴: انتخاب نام دامنه پیش از راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

حالا که پلتفرم تجارت الکترونیک خود را انتخاب کرده‌اید و طرح مناسب را گرفته‌اید وقت ساختن فروشگاه آنلاینتان شده است. پیش از هر کاری باید نام دامنه را انتخاب کنید. نام دامنه عنوانی است در URL که فروشگاه شما با آن شناخته می‌شود. مثلاً اگر بگوییم کمپانی شما دیجی‌کالا است. URL سایت با نام کمپانی این‌طور خواهد شد: https://www.digikala.com این نام دامنه ابتدایی است. درواقع همان چیزی است که مشتریان هنگام مراجعه به سایت شما در نوار آدرس و در جست‌وجوهای گوگل آن را می‌بینند. نام دامنه درواقع شبیه به تابلویی است که شما بالای در یک مغازه فیزیکی می‌زنید.

فروشگاه‌سازهایی مثل ویکس طرح‌های رایگان ارائه می‌کنند اما نقطه‌ضعفشان آنجاست که یک پسوند ویکس به انتهای نام دامنه شما اضافه می‌کند. برای مثال: https://digikala.wix.com

به همین دلیل طرح‌های رایگان برای کسب‌وکار مناسب نیستند. اگر فروشگاهتان یک نام مشخص برای خود نداشته باشد اعتبارش خدشه‌دار می‌شود. یکی از نکته‌های مهم این است که یاد بگیریم چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم: هرچقدر اعتماد مشتری به شما کمتر باشد؛ احتمال خریدش از شما هم کمتر خواهد بود. هزینه خرید نام دامنه بر اساس پسوند آن (منظور .com و .ir) متفاوت است. با این وجود می‌توانید با صرف هزینه‌ای اندک یک دامنه .ir برای خود خریداری کنید.

نام دامنه خوب کلید افتتاح یک فروشگاه موفق است. نام شاخص با ایجاد اعتماد برای مشتری به تثبیت برند شما کمک می‌کند. نام دامنه درواقع هویت فروشگاه شما در فضای اینترنت است.

۴ نکته برای انتخاب نام دامنه

  1. انتخاب صحیح پسوند دامنه- اگر می‌خواهید محصولاتتان را به مشتریان بین‌المللی بفروشید یک دامنه com. و اگر مشتریانتان داخلی هستند یک دامنه ir. برای‌تان مناسب است. از انتخاب آدرس‌های cc. پرهیز کنید چون در زمره اسپم‌ها قرار خواهید گرفت.
  2. نام برندها را انتخاب نکنید- استفاده از نام یک برند یا محصول خاص در نام دامنه ممکن است مسائل حقوقی پیش بیاورد.
  3. خاص باشید- با کلمات بازی کنید تا نام متمایزی پیدا شود که شما را از دیگران شاخص می‌کند ولی به سراغ نام‌های بیش‌ازاندازه غیرعادی هم نروید. چون ممکن است ترافیک کاربرانی را که در اینترنت به دنبال محصولات شما می‌گردند از دست بدهید.
  4. یک کلمه کلیدی به نام دامنه اضافه کنید.- افزودن یک عبارت مصطلح در سرچ به نام دامنه کمک می‌کند در رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو مراحل ترقی را بهتر طی کنید. اگر یک فروشگاه فیزیکی دارید اجباری نیست که همان نام را برای فروشگاه اینترنتی‌تان انتخاب کنید. نام دامنه می‌تواند به مفهوم کسب‌وکار شما اشاره داشته باشد. هرچقدر رتبه شما در گوگل بالاتر باشد ترافیک بیشتری نصیبتان خواهد شد. وقتی ترافیک بالا باشد به این معنی است که فروشتان بالا رفته است. برای مثال اگر تی‌شرت‌های سفارشی می‌فروشید در URL سایت از کلمه تی‌شرت حتماً استفاده کنید. با این کار مشتریان جدیدی پیدا می‌کنید که در اینترنت کلمه تی‌شرت را جست‌وجو کرده‌اند. در راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی باید به این فکر کنید که مشتریان شما از کجا می‌آیند.

قدم ۵: قالب تجارت الکترونیک خود را انتخاب و شخصی‌سازی کنید

تا اینجای کار موفق شدیم یک فروشگاه‌ساز اینترنتی پیدا کنیم و نام دامنه را مشخص کنیم و حالا بخش جذاب کار شروع می‌شود. قدم پنجم انتخاب و شخصی‌سازی یک قالب برای سایت است.

قالب درواقع ویترین یک مغازه است. در ابتدا باید ساختار را تعیین کنید و بعد وسایل لازم را به آن بیفزایید. می‌توانید سبک و طراحی ظاهری سایت را به سلیقه خود تغییر دهید. درواقع از یک قالب پایه استفاده و بعد آن را شخصی می‌کنیم. با استفاده قالب‌ها می‌توانید بدون کمک یک متخصص طراحی سایت کاری کنید ظاهر سایت شما جذاب باشد. اگر می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنید پیشنهاد می‌کنیم از مشاوره‌ی رایگان شرکت رایان استفاده کنید. کارشناسان ما آماده‌اند تا شما را در این امر یاری کنند، پس همین حالا با شماره تلفن‌هایی که در قسمت فوتر سایت قرار دارد تماس بگیرید.

بر اساس رنگ یا فونت هم تصمیم نگیرید. چون اگر دوست داشته باشید یا نیازش را احساس کنید به‌راحتی می‌توانید این ویژگی‌ها را در سایت تغییر دهید. بسیاری از فروشگاه‌سازهای اینترنتی به شما اجازه می‌دهند قالب‌های آماده‌شان را ویرایش کنید.

انتخاب و ویرایش قالب‌ها در شاپی‌فای و ویکس و بیگ کامرس کار ساده‌ای است. فقط باید یک قالب را انتخاب کنید و بعد به سراغ ابزار ادمین سایت بروید و شخصی‌سازی را آغاز کنید. رنگ‌ها و فونت‌ها و اعداد مربوط به محصولات فروشگاهتان قابل‌تغییر هستند. می‌توانید لوگو یا دیگر طرح‌های گرافیکی که قبلاً برای فروشگاه آنلاینتان تهیه کردید را هم به قالب خام اضافه کنید.

به‌طور خلاصه کاری که باید در این مرحله انجام شود این است که:

بهترین قالب ممکن را برای فروشگاه انتخاب کنید. رنگ‌ها و سبک و حال و هوایی که در سایت خود به نمایش می‌گذارید درواقع بازتابی از برند شما و محصولاتتان است درنتیجه در انتخاب آن‌ها دقت کنید. اگر کسب‌وکار اینترنتی‌تان ظاهری حرفه‌ای و متمایز داشته باشد فروشتان بالاتر خواهد بود و بالعکس اگر شلخته و بی‌دقت باشد انتظار زیادی از بازگشت سرمایه نداشته باشید. توجه داشته باشید که قالب‌های آماده اگرچه به‌راحتی یک فروشگاه اینترنتی در اختیار شما می‌گذارند، اما موجب می‌شوند که ویترین سایت شما مشابه با شرکت‌های رقیبتان شود. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم تا با بهره‌گیری از متخصصان قالب تخصصی خودتان را طراحی کنید.

اگر می‌خواهید در جریان یک نمونه فرآیند انتخاب قالب قرار بگیرید مثال زیر را که در وردپرس انجام شده بررسی کنید:

ابتدا چند سؤال کلیدی را پاسخ می‌دهیم.

قالب مناسب را چطور باید انتخاب کرد؟

خب حالا برای فروشگاه آنلاینتان نیاز به یک قالب دارید. انتخاب‌های زیادی پیش روی شماست و سؤال این است که برای پیدا کردن قالب مناسب چه باید کرد.

از خودتان این سه سؤال را بپرسید تا بفهمید که چه قالبی برای‌تان مناسب است؟

  1. می‌خواهید فروشگاه چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟
  2. صفحه اصلی وب‌سایت چه سبکی داشته باشد؟
  3. مسیر حرکت مشتریان در فروشگاهتان چگونه است؟

حالا بیایید به سراغ جزئیات برویم…

می‌خواهید فروشگاه اینترنتی شما چه امکاناتی داشته باشد؟

آیا می‌خواهید نقشه سایت، گالری تصاویر و صفحه درباره ما هم به سایت اضافه کنید؟ ویدئو چطور؟

راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز به برنامه‌ریزی دارد. بعضی قالب‌ها امکانات بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهند. حالا باید به این فکر کنید که فروشگاهتان به چه امکاناتی نیاز دارد؟ از این نیازها یک فهرست تهیه کنید و بر اساس آن گزینه‌های خود را محدود کنید تا به بهترین قالب ممکن برسید.

نباید روی قالبی که نیازهای سایت شما را برآورده نمی‌کند وقت بگذارید. امکانات قالب‌ها کلیدی‌ترین بخش ساخت یک فروشگاه اینترنتی است. این امکانات کاربردهای مختلفی را در سایت ایجاد می‌کند که برای موفقیت به آن‌ها نیاز خواهید داشت.

می‌توانید برخی از نمونه قالب‌های اختصاصی که توسط شرکت رایان طراحی شده‌اند را در صفحه نمونه کارها مشاهده کنید و از آن‌ها ایده بگیرید.

صفحه اصلی وب‌سایت چه سبکی داشته باشد؟

صفحه اصلی سایت اولین چیزی است که مشتریان می‌بینند. درواقع در حکم ویترین فروشگاه اینترنتی شماست. مشتریان با دیدن صفحه اصلی سایت باید بفهمند کسب‌وکار شما چیست. صفحه اصلی می‌تواند یک اسلاید تصویری یا ویدئو باشد یا یک تصویر ساده با متنی کوتاه در بالای آن. بر اساس اهداف تجاری‌تان باید تصمیم بگیرید که کدام سبک را ترجیح می‌دهید.

برای مثال فروشگاهی که محصولات لوکس می‌فروشد باید از یک مجموعه تصویر چشمگیر در صفحه اصلی استفاده کند. فروشگاه‌هایی که محصولات غیرمرسوم می‌فروشند شاید بهتر باشد از یک تصویر ساده و متن کوتاه استفاده کنند.

نحوه هدایت مشتریان در سایت چگونه است؟

منوی اصلی سایت مشتریان را راهنمایی می‌کند که چطور در فضای فروشگاه شما حرکت کنند. مشتریان باید بتوانند به‌راحتی هر آنچه را که نیاز دارند در سایت پیدا کنند. یک منوی مرتب و دقیق درست مثل یک جاده تازه ساخته شده و تابلوهای راهنمای خوانا عمل می‌کند. مشتریان می‌توانند به کمک آن در سایت بچرخند و این موجب بالا رفتن میزان خرید در سایت خواهد شد. یک نوار منوی شلخته و مبهم مثل جاده‌ای پر از دست‌انداز است که تابلوی راهنمایی هم ندارد. مشتریان ازآنجاکه نمی‌توانند محصولی را که به دنبالش می‌گردند پیدا کنند و دل‌زده می‌شوند. هر چه تعداد کلیک‌های مشتری در سایت بیشتر شود امکان اینکه خرید کند کمتر می‌شود. اگر می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی موفق داشته باشید؛ مشتری باید در رتبه اول اهمیت باشد.

از راست به چپ به‌ترتیب از مهم‌ترین صفحات سایت شروع کنید و صفحاتی که ضرورتی برای کسب‌وکار شما ندارد را در منوی اصلی قرار ندهید و به‌جای آن به آیتم‌های منوهای از سایدبار منتقل کنید. رنگی را برای پس‌زمینه سایت انتخاب کنید که آزاردهنده نباشد. مشتریان باید بتوانند نوشته‌های منو را با آن پس‌زمینه رنگی به‌آسانی بخوانند. کاربران اینترنت یک صفحه وب‌سایت را به شکل ظاهری حرف F مرور می‌کنند. درنتیجه فروشگاه‌هایی که هدر و سایدبار صفحه‌شان متمایز و چشمگیر است برای مشتریان ایده‌آل است.

قدم ۶: اضافه کردن محصولات

حالا که فروشگاه اینترنتی آراسته‌ای با کمک قالب‌های فروشگاه‌ساز ساخته‌اید در قدم ششم باید محصولاتتان را به سایت اضافه کنید.

برای ثبت محصولات به سایت به این موارد نیاز دارید:

  • عنوان کالا
  • قیمت کالا
  • دسته
  • وزن (برای کالاهای فیزیکی)
  • فایل (برای محصولات دیجیتال که قابل دانلود هستند مثل کتاب الکترونیک)

فروشگاه‌سازهای مختلف محدودیت‌های متفاوتی دارند:

  • در تعداد محصولاتی که می‌توانید آپلود کنید
  • در تعداد گزینه‌های توضیحات هرکدام از محصولات (همان محصول در رنگ یا اندازه متفاوت)
  • تعداد محصولات دوگزینه‌ای (ترکیبی از دو گزینه برای یک محصول. مثلاً یک تی‌شرت آبی در سایز مدیوم)

محدودیت‌های هرکدام از فروشگاه‌سازها را بررسی کنید و ببینید کدام مطابق با نیاز کسب‌وکار شماست.

سه نکته کلیدی در آپلود کردن محصولات:

  1. توضیحات محصول
  2. تصویر محصول
  3. دسته‌بندی محصول

بهترین شیوه نوشتن توضیحات محصولات یک فروشگاه اینترنتی

توضیح محصول است که مشتری را به خرید ترغیب می‌کند. حتماً نوشته‌هایتان را بازخوانی کنید تا غلط‌های نگارشی و ویرایشی را پیدا کنید و مطمئن شوید که همه‌چیز روشن و شفاف و اصولی باشد. توضیح یک محصول هم باید نثر متمایزی داشته باشد و هم با دقت آن کالا را توصیف کند. اشاره به توضیحات کارخانه سازنده محصول می‌تواند صداقت متن شما را اثبات کند. مشتریان باید به ‌تمامی اطلاعاتی که نیاز دارند دسترسی داشته باشند.

در متن از این سه کار پرهیز کنید:

  • به کار بردن اصطلاحات پیچیده
  • کلیشه‌گویی
  • جملات طولانی

نقاط مثبت محصول را از جهت منفعتی که برای مشتری دارد تشریح کنید و درعین‌حال مراقب باشید اطلاعات نادرست ندهید چون گمراه شدن مشتری منجر به مرجوعی بیشتر کالا و نقدهای منفی می‌شود. این یک نمونه توضیح استاندارد و خوب است:

نحوه نوشتن اطلاعات محصولات فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا

نحوه نوشتن اطلاعات محصولات فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا

فروشنده مشخصات فنی دوربین مدار بسته را به‌وضوح توضیح داده است.

سئو را هم حتماً رعایت کنید چون تعیین‌کننده جایگاه شما در رتبه‌بندی گوگل است که در پاسخ به جست‌وجوی مشتریان تأثیرگذار است. هر چه رتبه بالاتر باشد ترافیک بیشتری نصیبتان می‌شود و ترافیک بیشتر یعنی فروش بیشتر. از کلمات کلیدی در توضیح محصولات استفاده کنید. مثلاً در توضیح یک جفت کفش ورزشی تنیس باید از کلمه تنیس و کفش ورزشی استفاده شود. طراحی سایت و سئو دو مقوله‌ی بسیار مهم در طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه‌ ای هستند.

چگونه تصاویر باکیفیت برای محصولات تهیه کنید

تصویر محصول در فروش آن تأثیر بسیار زیادی دارد. چرا؟

درست مثل جلد کتاب عمل می‌کند. یک کتاب خوب با طرح جلد نامناسب و بی‌کیفیت احتمال فروش کمتری دارد. به همین ترتیب محصولات فروشگاهتان باوجود کیفیت بالا ممکن است به خاطر تصویر نامناسب فروشی نداشته باشد. درست مثل توضیحات یک کالا تصویر آن‌هم باید بازتاب دقیقی از آن محصول باشد.

تصور کنید که یک کتاب را به خاطر طرح جلدش انتخاب کرده‌اید اما درنهایت می‌فهمید هیچ ارتباطی با داستان نداشته و خشمگین می‌شوید و کتاب را به کتاب‌فروشی پس می‌دهید.

تصاویر محصول نباید با چیزی که مشتری دریافت می‌کند متفاوت باشد. سؤال اینجاست که چطور بهترین تصویر ممکن را برای یک محصول ثبت کنیم.

این‌ها چند نمونه از قوانینی است که برای داشتن یک فروشگاه پرفروش و جذاب باید رعایت کنید.

  • استفاده از تصاویر باکیفیت- هیچ‌وقت از عکس‌هایی با ابعاد پایین یا تار استفاده نکنید.
  • اندازه تمام تصاویر را یکی کنید- از ابزاری مثل Paint برای تغییر ابعاد و جهت عکس‌ها استفاده کنید.
  • عکس‌ها را خودتان بگیرید- با یک گوشی موبایل هوشمند باکیفیت می‌توانید خودتان از محصول عکس بگیرید.
  • افزودن تصاویر سه‌بعدی- تصاویر حتماً از تمامی زوایا محصول را به مشتری نشان دهد.
  • افزودن انواع مختلف از یک محصول- مشتری باید بتواند در طیف وسیعی از رنگ‌بندی یک محصول را در صفحه ببیند.
  • گزینه بزرگنمایی تصاویر حتماً وجود داشته باشد- به مشتریان اجازه می‌دهید محصول را با دقت و جزئیات بیشتر ببینند. هراندازه که بیشتر بتوانید کیفیت محصول را به رخ بکشید احتمال فروش آن بالاتر می‌رود.

و در وهله آخر و البته به همان اندازه مهم باید از خودتان بپرسید تصاویر محصولاتتان آیا بهینه‌اند یا نه. تصویر یکی از بهترین راه‌های عرضه محصول است. اما هر چه تعداد تصاویر سایت بیشتر باشد سایت سنگین‌تر می‌شود و زمان بارگذاری آن بیشتر می‌شود. مشتری دوست ندارد منتظر بماند. اگر نیاز دارید تصاویر متعددی آپلود کنید هیچ مشکلی نیست فقط پیش از آپلود کردن برای کاهش حجم آن را در یک نرم‌افزار بهینه‌سازی اجرا کنید. پیدا کردن تعادل بین تصاویر باکیفیت و سرعت بالای سایت کاری حیاتی برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی است.

دسته‌بندی محصولات چگونه باید انجام شود؟

در این مرحله هم از محصولات تصاویر باکیفیت دارید و هم توضیحات کامل مربوط به آن را. با دسته‌بندی محصولات مشابه در رده‌های مختلف به مشتری کمک کنید. جستجو در بین دسته‌بندی‌های مختلف محصولات تجربه خرید در یک فروشگاه اینترنتی را برای مشتری شما لذت‌بخش‌تر می‌کند. درست مثل یک سوپرمارکت محلی است. در سوپرمارکت تمامی محصولات دسته‌بندی می‌شوند تا مشتری به‌سادگی هر چه می‌خواهد را پیدا کند. مثلاً نان در کنار محتویات آماده ساندویچ. پاستا در کنار سس و … . یک تقسیم‌بندی کاملاً منطقی که موجب رضایت مشتری و درنتیجه صرف هزینه بیشتر توسط او می‌شود.

فروشگاه اینترنتی شما هم دقیقاً باید همین‌طور باشد. مردم باید بتوانند به‌آسانی جای هر کالا را در سایت پیدا کنند. اگر این اتفاق بیافتد می‌توانید امیدوار باشید از شما خرید خواهند کرد. بنابراین، باید این نکات را حتماً هنگام راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی مد نظر قرار دهید.

ساده‌ترین راه برای یافتن ایده طبقه‌بندی محصولات هنگام راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

از خودتان بپرسید اگر وارد این سایت می‌شدید به دنبال چه چیزی می‌گشتید؟ مثلاً بگوییم به دنبال ابزار و وسایل فوتبال. می‌توانید محصولات فروشگاه را به این دسته‌ها تقسیم کنید: لباس؛ دروازه؛ توپ و کفش. وقتی محصولات را به این دسته‌ها تقسیم می‌کنید به این فکر کنید که مشتری احتمالاً به چه چیزی نیاز دارد؟

میلیون‌ها بار این توصیه را شنیده‌اید اما ارزشش را دارد ما هم یک‌بار دیگر تکرار کنیم. توصیه ما این است که محصولات را به بیش از ۵ دسته تقسیم نکنید. اگر تعداد بالاتر از این باشد ممکن است خریدار به خاطر تنوع انتخاب‌ها سردرگم شود.

در تقسیم‌بندی محصولات به این نکات توجه کنید:

  • محدوده قیمت- نشان دادن محدوده قیمت محصولات روی صفحه دسته‌بندی محصولات موجب می‌شود مشتری مجبور نباشد در بین محصولاتی که خارج از بودجه‌اش قرار دارد به دنبال کالای موردنظر بگردد.
  • محصولات موجود- راهنمایی مشتریان به سمت مسیر خریدی که برای شما نفع بیشتری دارد
  • انواع فیلترها- این امکان را در اختیار مشتریان خود بگذارید که محصولات را بر اساس اندازه، قیمت یا نام برندشان فیلتر کنند. هرچقدر گزینه‌های فیلتر بیشتری در اختیار مشتری بگذارید رضایت او بیشتر جلب می‌شود و رضایت بیشتر یعنی خرید بهتر و بیشتر.
  • توضیحات اضافه درباره محصولات- مشتری شما به بخش خاصی از سایت شما وارد شده. قاعدتاً نیاز دارد اطلاعاتی کافی درباره محصولاتی که می‌بیند داشته باشد.

قدم ۷: راه‌ اندازی بخش پرداخت هنگام راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

حالا که محصولات را هم به فروشگاه اضافه کردید آماده فروش و کسب درآمد هستید. حالا باید ببینیم مشتریان از چه راه‌هایی می‌توانند هزینه کالاها را بپردازند. قدم ۷ درباره راه‌اندازی بخش پرداخت و انتخاب روش‌های آن است. این قدم بخش مهمی از تغییر ماهیت از یک مرورگر وب به یک خریدار است. پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، این فرآیند پرداخت را به‌گونه‌ای بهینه کرده‌اند که تمام گزینه‌هایی که پیش روی‌تان قرار می‌گیرد بهترین روش پرداخت باشد.

هر چه روش پرداخت ساده‌تر باشد مشتری به خرید بیشتر ترغیب می‌شود. درست مثل خرید در دنیای فیزیکی. اگر وارد مغازه‌ای شوید و بفهمید که تنها شیوه پرداخت چک است چقدر احتمال دارد از آن فروشگاه چیزی بخرید؟ پلتفرم‌های تجارت الکترونیک با متصل کردن شما به روش‌های پرداخت متنوع با گزینه‌هایی مثل پرداخت از طریق درگاه‌های بانکی، درگاه‌های پرداخت‌یار مانند زرین پال و شیوه پرداخت در محل در این مرحله به شما کمک می‌کنند.

اما در وهله اول باید ببینیم اصلاً روش پرداخت چیست؟

روش پرداخت شیوه دریافت پول از مشتری است. فروشگاه‌سازهای اینترنتی این امکان را فراهم کرده‌اند که بتوانید روش‌های پرداخت متعددی را روی سایت خود داشته باشید (یکی از دلایلی است که آن‌ها را به بهترین گزینه برای راه‌ اندازی فروشگاه آنلاین تبدیل کرده است).

مشتری دوست دارد در انتخاب روش پرداخت آزاد باشد. هر چه گزینه‌های بیشتری در اختیار داشته باشد احتمال خریدش از فروشگاه شما بالاتر است. روش پرداختی که انتخاب کردید پیش از خروج مشتری از سایت پیش رویش قرار می‌گیرد.

این‌ها همه‌ چیزهایی است که برای اضافه کردن روش‌های مختلف پرداخت به فروشگاه اینترنتی نیاز دارید بدانید.

چه گزینه‌هایی برای پرداخت می‌توانم اضافه کنم؟

سه شیوه برتر معمول پرداخت در فروشگاه‌های اینترنتی این‌ها هستند:

  1. حساب بانکی و درگاه پرداخت- با مشارکت یک بانک این روش را پیاده می‌کنید. در این روش با استفاده از مستنداتی که از طرف یک بانک دریافت می‌کنید می‌توانید درگاه آن بانک را در سایت خود نصب کنید که از این طریق با هربار خرید از سایت شما، پول به حساب‌تان واریز می‌شود.
  2. پرداخت‌یارها- درگاه‌های واسطه‌ای هستند که شما می‌توانید از آن‌های بعنوان درگاه پرداخت خود استفاده نمایید. بهترین درگاه‌های پرداخت برای فروشگاه‌های کوچک برندهایی مثل زرین پال است که به شما این امکان را می‌دهند تا بدون طی کردن مراحل اداری بانکی و به آسانی یک درگاه پرداخت در فروشگاه اینترنتی خود راه اندازی کنید.
  3. پرداخت در محل- در این روش کاربران می‌توانند هنگام دریافت محصول خود از فروشگاه شما به صورت نقدی یا از طریق دستگاه POS سیار وجه مورد نظر را در محل به شما پرداخت کنند.

چگونه بهترین روش پرداخت را برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنیم؟

اول‌ازهمه به این فکر کنید که انتظار دارید چه تعدادی خرید در سایت شما انجام شود و چه نوع آدم‌هایی مشتری محصولاتتان هستند. بازارتان را تحلیل کنید (مثلاً اگر لباس می‌فروشید بازار خرده‌فروشی را بررسی کنید). ببینید رقبایتان چه روش‌هایی برای پرداخت ارائه کرده‌اند. با تمام تلاش از کار آن‌ها تقلید کنید. در آموختن از بهترین‌ها شرمی نیست.

تعیین کنید که مشتریان شما اهل کجا هستند. اگر مشتریان شما در شهرها یا کشورهای مختلف پراکنده‌اند توجه داشته باشید که نیازهایشان بر اساس نوع فرهنگ بومی منطقه پاسخ گفته شود. مثلاً مشتریانی که از تهران خرید می‌کنند یک روش پرداخت را ترجیح می‌دهند و مشتریان اصفهان به یک روش دیگر اعتماد دارند. پیش از بررسی نیازهای فروشگاه اینترنتی خود دست به انتخاب روش پرداخت نزنید. درست مثل این است که بدون اندازه‌گیری دقیق مبلمان برای خانه‌تان خریداری کنید.

امنیت چه می‌شود؟

یکی از مهمترین موارد در راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی ضمانت امنیت اطلاعات است. SSL مختصر شده Secure Sockets Layer است. این گواهی به این معنی است که خریداران وب‌سایت شما را روی HTTPS می‌بینند. این گواهی از اطلاعات مشتریان که در وب‌سایت شما ردوبدل می‌شود محافظت می‌کند. با گرفتن این گواهی علامت یک قفل سبز زنگ کنار URL فروشگاه شما ظاهر خواهد شد.

این گواهی دو مزیت بزرگ برای کسب‌وکار شما دارد:

  1. مشتریان موقع خرید در سایت شما احساس امنیت خواهند کرد. چراکه می‌دانند اطلاعاتشان محفوظ خواهد بود.
  2. گوگل رتبه بالاتری به سایت شما خواهد داد. چراکه وب‌سایت‌های روی HTTPS برای گوگل ارجحیت دارند. همان‌طور که قبلاً هم گفتیم هر چه رتبه شما در جستجوی محصولات کلیدی بالاتر باشد فروش بیشتری خواهید داشت.

قدم ۸: تنظیمات مربوط به ارسال محصولات

حالا که محصولات را به فروشگاه اضافه کردید و روش‌های پرداخت هزینه کالاها را تعیین کردید قدم بعدی مشخص کردن راه ارسال محصولات برای کاربران است. برای این کار باید تنظیمات مربوط به ارسال محصولات را ویرایش کنید. برای راه‌ اندازی یک فروشگاه اینترنتی باید با روش‌های ارسال محصول آشنا شوید.

فروشگاه‌سازهای مختلف گزینه‌های متفاوتی برای ارسال محصولات دارند. در تنظیمات فروشگاه‌ساز و ابزار ادمین می‌توانید تنظیمات مناسب مربوط به کسب‌وکارتان را انتخاب کنید.

برای شروع کار ابتدا باید آدرس و نوع بسته‌هایتان را مشخصی کنید. در ادامه تمامی گزینه‌هایی را که باید برای تنظیم روش‌های ارسال روی فروشگاه آنلاین علامت بزنید به شما نشان خواهیم داد.

آدرس ارسال شما چیست؟

اگر از جایی غیر از دفتر کارتان بسته‌های پستی را ارسال می‌کنید باید حتماً یک آدرس ارسال مشخص کنید تا بتوانید هزینه‌ها و مالیات پستی را به‌درستی محاسبه کنید. وقتی آدرس را مشخص کردید می‌توانید لیبل‌های مربوط به ارسال محصولات را پرینت بگیرید.

به چه مناطقی ارسال دارید؟

هزینه ارسال بین کشورها و مناطق مختلف متفاوت است. می‌توانید با توجه به محل سکونت مشتری هزینه‌های ارسال محصولات را تغییر دهید. مثلاً تصور کنید فروشگاه اینترنتی شما در تهران است. می‌توانید برای ارسال محصول به استان‌هایی که نزدیک محل توزیع شما هستند هزینه پایین‌تری بگیرید. در صفحه ادمین فروشگاه ساز می‌توانید مناطقی که امکان ارسال محصول به آن‌ها را دارید مشاهده کنید و همان‌جا نرخ‌های متفاوت مناطق مختلف درج شده است.

برای ارسال محصولات چه گزینه‌هایی دارید؟

وقتی محل ارسال محصول را تعیین کردید نوبت به انتخاب شیوه ارسال می‌رسد. برای این کار باید انواع مختلف شیوه‌های ارسال را بشناسید و بر اساس نوع کسب‌وکارتان یکی را انتخاب کنید.

  • ارسال رایگان- اگر امکان ارسال رایگان دارید یعنی یک نقطه قوت بزرگ در فروش خواهید داشت. مشتریان فروشگاه‌های اینترنتی هرروز بیشتر و بیشتر خواهان ارسال رایگان هستند. یک نکته مهم: حتماً ارسال رایگان را به یک سقف خرید مشروط کنید. با این کار از هزینه‌ای که ارسال رایگان درنهایت برای شما خواهد داشت کاسته خواهد شد و علاوه بر آن میانگین ارزش سفارشات شما را بالا خواهد برد.
  •  نرخ ثابت- یک نرخ ثابت فارغ از نوع محصول ارسالی در نظر بگیرید. این گزینه هم در بازاریابی بسیار کارآمد خواهد بود. برای مثال می‌توانید نرخ ۵ دلار را برای ارسال به همه‌جا در نظر بگیرید. هر ایالتی یا حتی کل امریکا اما حساب‌وکتاب دقیق انجام دهید و اطمینان حاصل کنید که می‌توانید از پس هزینه‌ها بربیایید. درواقع باید حساب کنید که هزینه ارسال یک سفارش به‌طور میانگین چقدر خواهد شد. این کار بسیار برای صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی مفید است.
  • نرخ متغیر- می‌توانید با توجه به فاکتورهایی ازجمله اندازه سفارش وزن و مقصد بسته هزینه ارسال را محاسبه کنید. مشتریان با این گزینه هم رضایت خواهند شد چون مشخص است که بر چه اساسی هزینه محاسبه شده است. احساس می‌کنند که انتخاب با خودشان است و شما نمی‌خواهید با بالا بردن هزینه ارسال پول بیشتری به چنگ بیاورید و درنتیجه با فروش بیشتر رضایتشان را به شما نشان خواهند داد.
  • تحویل در فروشگاه- می‌توانید این گزینه اضافی را هم در اختیار مشتریانتان قرار دهید که سفارش‌هایشان را به‌صورت حضوری تحویل بگیرند. این شیوه برای برقراری ارتباط تجاری نزدیک و شخصی‌تر کارآمد است.
  • نرخ بر اساس ارزش سفارش- برای مثال می‌توانید سقف ارزش خریدی را تعیین کنید که اگر مشتری به آن رسید هزینه ارسال کاهش داده شود. این روش برای تشویق مشتریانی که خریدهایی با ارزش بالا دارند بسیار مناسب است.

جذابیت پلتفرم‌های تجارت الکترونیک این است که درک جنبه‌های مختلف راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی ازجمله شیوه ارسال را بسیار ساده‌تر می‌کند. اگر نتوانستید به نتیجه برسید که کدام روش ارسال برای فروشگاهتان مناسب است می‌توانید با پشتیبانی فروشگاه‌ساز مشورت کنید.

خدمات ارسال

با استفاده از فروشگاه‌سازهای اینترنتی می‌توانید سطوح مختلفی از خدمات را در زمینه ارسال محصولات به مشتریان ارائه کنید. اگر مشتری بخواهد می‌تواند هزینه بیشتری بپردازد تا سفارش زودتر به دستش برسد.

فهرست نهایی شیوه‌های ارسال

اگرچه سر درآوردن از این حجم اطلاعات کار ساده‌ای نیست، امّا رسیدگی به موارد زیر درباره نحوه ارسال محصولات ضروری هستند:

  1. افزودن یک آدرس پستی اصلی
  2. همکاری با یک شرکت پستی (برای مثال تیپاکس)
  3. وزن بسته‌های ارسالی
  4. انتخاب یک شیوه ارسال (مثلاً ارسال رایگان)

قدم ۹: تنظیمات فروشگاه اینترنتی را مرتب کنید

کار جذابی نیست ولی یکی از مهم‌ترین بخش‌های راه‌ اندازی یک فروشگاه اینترنتی مرتب کردن تنظیمات فروشگاه است. بدون داشتن تنظیمات مناسب نمی‌توانید فروشگاه را به شکل درستی اداره کنید.

تنظیمات فروشگاه درست مثل تمام مقدماتی است که باید برای راه‌ اندازی یک مغازه فیزیکی طی کرد. وقتی یک مغازه باز می‌کنید نیاز به یک مکان دارید؛ به نامی بر سر در مغازه و آدرس و غیره. می‌توانید بدون این‌ها هم کارتان را راه بیندازید اما نتیجه آن رضایت‌بخش نیست.

حالا به بخش تنظیمات فروشگاه در صفحه ادمین بروید و برای هرکدام از موارد زیر تنظیم موردعلاقه خود را وارد کنید. (تمامی موارد را به دو دسته ضروری و غیرضروری تقسیم کرده‌ایم)

تنظیمات ضروری

  • زبان: زبان فروشگاه اینترنتی که مشتریان با آن کار خواهند کرد را انتخاب کنید.
  • ارز: واحد پولی که با آن کار می‌کنید را مشخصی کنید.
  • منطقه زمانی: تنظیم منطقه زمانی درست به شما کمک می‌کند بتوانید سفارش‌هایتان را به‌راحتی پیگیری کنید.
  • آدرس: اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
  • نام فروشگاه: نام فروشگاه در ایمیل‌های فروشگاهتان و صفحه اصلی و جستجوهای آنلاین دیده خواهد شد.
  • اطلاعات تماس: یک شماره تلفن و یک آدرس پست الکترونیک مخصوص مشتریان اضافه کنید. ارائه کردن اطلاعات تماس یکی از آن کارهایی است که موجب جلب اعتماد مشتری می‌شود.

تنظیمات غیرضروری

  • تنظیمات سفارش: به این معنی است که آیا می‌خواهید مالیات به قیمت محصولات اضافه شود یا خیر.
  • تنظیمات محصولات: در این بخش تنظیم می‌کنید که دسترسی به چه اطلاعاتی را می‌خواهید درباره محصولات به مشتریان ‌هم بدهید. برای مثلاً وزن محصول یا رتبه آن.

می‌دانیم که کارهای زیادی باید انجام شود و اطلاعات گسترده‌ای برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی نیاز است. اگر مطمئن نیستید که این موارد و دیگر تنظیمات این بخش دقیقاً چه هستند می‌توانید از تیم پشتیبانی فروشگاه‌ساز اینترنتی‌تان کمک بگیرید.

قدم ۱۰: پیش‌نمایش و آزمایش و انتشار فروشگاه

تا اینجا اگر پیش آمده باشید یعنی محصولات را به سایت اضافه کرده‌اید و کار طراحی قالب فروشگاه را هم به اتمام رسانده‌اید. و روش پرداخت و ارسال را هم مشخص و تنظیمات را مرتب کرده‌اید.

حالا فکر می‌کنید وقت آغاز به کار فروشگاه اینترنتی و فروش محصولات است؟

تقریباً به این مرحله رسیده‌اید.

اما یک‌قدم مهم دیگر هم باقی مانده است… آزمایش فروشگاه اینترنتی.

افتتاح کردن یک فروشگاه اینترنتی بدون آزمایش کردن آن مثل برگزاری یک کنسرت بدون اجرای تمرینی است. بدون اجرای تمرینی نمی‌دانید که آیا همه نت‌ها و صداها درست هستند یا نه. نمی‌دانید که سازها به‌درستی صدادهی دارند و آیا شنونده صدا را به‌خوبی خواهد شنید یا نه.

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک کار آزمایش و پیش‌نمایش فروشگاه پیش از افتتاح آن را برای شما ساده کرده‌اند.

می‌توانید به‌راحتی ببینید مشتریان وقتی وارد فروشگاه می‌شوند چه چیزهایی را می‌بینند. آزمودن فروشگاه اینترنتی بهترین راه فهمیدن این نکته است که آیا تمام نیازهای مشتریان را توانسته‌اید برآورده کنید یا نه.

وقتی پیش‌نمایش فروشگاه اینترنتی را چک می‌کنید به این موارد توجه کنید:

  • سفارش‌های مشتری با تمامی روش‌هایی که ارائه کرده‌اید قابل پرداخت هستند.
  • محصولات و قیمت‌هایشان به‌درستی در سبد خرید نمایش داده می‌شود.
  • اعمال تخفیف و فروش‌های ویژه به‌درستی انجام می‌شود.
  • مالیات‌ها بر اساس محل مشتریان تنظیم شده باشد.

ساده‌ترین راه برای چک کردن وضعیت فروشگاه انتخاب یک محصول و سفارش دادن آن و بعد مرجوع کردن آن کالا است.

با این روش می‌توانید مراحل مرجوع کالا و هشدارهای ایمیل خود را هم چک کنید. اگر ایمیل فروشگاه را راه‌اندازی کرده باشید در این مرحله نباید با هیچ مشکلی روبه‌رو شوید. اما تا وقتی این کار را انجام ندهید نخواهید فهمید همه‌چیز سر جای خودش قرار گرفته یا نه.

آیا همه‌چیز در فروشگاه عملکرد درستی دارد؟

مرحله بعدی اطمینان حاصل کردن از عملکرد تمامی قسمت‌های فروشگاه است. باید چک کنید که تمامی لینک‌ها و دکمه‌های قابل کلیک فعال هستند. هر اشکالی در این زمینه موجب می‌شود مشتریان تجربه خوبی در فروشگاه شما نداشته باشند.

کار با نوار راهنمای فروشگاه باید آسان باشد. باید حسی شبیه به قایق‌سواری در یک رودخانه آرام را القا کند نه سردرگم شدن در مسیرهای پیچ‌درپیچ با بن‌بست‌های متعدد. از دوستان و اطرافیانتان بخواهید به فروشگاه اینترنتی‌تان سری بزنند و نظرات خود را از کار کردن با آن به شما انتقال دهند.

محتوای فروشگاه را چک کرده‌اید؟

آیا می‌خواهید پولتان را صرف فروشگاهی کنید که پر از غلط‌های املایی و نگارشی است؟ قطعاً این‌طور نیست. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی در بخش محتوا پر از غلط و اشکال هستند. علت این امر آن است که طراحان آن هنگام راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی بیش‌ازاندازه تمرکزشان را صرف امتحان کردن لینک‌ها و روش سفارش کرده‌اند و غلط‌های املایی را فراموش کرده‌اند. اما این یکی از مواردی است که موجب می‌شود در کارتان خبره به نظر نیایید.

در مراحل راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی انجام این کار از ساده‌ترین مراحل است. سری به فروشگاهتان بزنید و تمامی قسمت‌های آن را با حوصله و دقت چک کنید تا غلط‌های نگارشی و املایی احتمالی را پیدا کنید. از این فرصت برای چک کردن تمامی تصاویر کالاها هم استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که همه تصاویر با توجه به ‌سرعت بارگذاری سایت بهینه شده و تصویر هر کالا مربوط به همان کالا باشد.

آیا فروشگاهتان روی موبایل هم قابل‌دسترسی است؟

این روزها بیشتر افراد با استفاده از گوشی تلفن همراهشان به فروشگاه‌های اینترنتی سر می‌زنند. اگر قصد راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی دارید حتماً باید به این نکته توجه داشته باشید که سایت شما باید روی تمامی دستگاه‌هایی که مشتریان استفاده می‌کنند به‌خوبی کار کند.

این مورد یکی از مهم‌ترین فواید استفاده از فروشگاه‌سازهای اینترنتی است. چراکه به‌سادگی می‌توانید با این فروشگاه‌سازها ظاهر سایت فروشگاهتان و عملکرد آن را روی دستگاه‌های مختلف امتحان کنید.

فروشگاه شما باید نسخه موبایل، تبلت و دسکتاپ داشته باشد.

آیا فروشگاهتان را با مرورگرهای مختلف امتحان کرده‌اید؟

بعد از دیدن نسخه موبایلی سایت نباید خیالتان راحت شود. مشتریان فقط از دستگاه‌های مختلف استفاده نمی‌کنند بلکه مرورگرهای مختلفی هم دارند.

فروشگاه‌سازهای اینترنتی اکثر مرورگرهای بزرگ را پشتیبانی می‌کنند. ازجمله گوگل کروم، فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر. درنتیجه در این زمینه مشکلی نخواهید داشت. بااین‌وجود پنج دقیقه زمان بگذارید و از تمامی این مرورگرها به سایت فروشگاه خود سر بزنید.

بعد از چک کردن پیش‌نمایش و بخش‌های مختلف سایت حالا آماده انتشار آن و فروش محصولاتتان هستید.

قدم ۱۱: نتیجه‌گیری نهایی در مورد راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی

آموختن شیوه راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی کار پیچیده‌ای نیست، اما اگر درگیر جزئیات زیاد آن شوید می‌تواند به کاری پیچیده و استرس‌زا تبدیل شود.

امیدواریم این راهنما برای نشان دادن نکات مهم در راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی مفید بوده باشد.

اگر مطابق مراحل فوق پیش بروید راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی کار ساده‌ای خواهد بود و در کمترین زمان ممکن سایتتان در اینترنت در دسترس قرار خواهد گرفت.

برای شروع کار ما به شما استفاده از ووکامرس را برای راه ‌اندازی فروشگاه اینترنتی پیشنهاد می‌کنیم.

نویسنده:

Picture of نویسنده وبسایت رایان مارکتینگ
نویسنده وبسایت رایان مارکتینگ

نویسنده با سابقه تخصصی در حوزه وب و برنامه نویسی

دریافت مشاوره رایگان

خدمات رایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
 
واتس اپ شرکت رایان
ارسال از طریق WhatsApp