شیوه انتخاب رسانه های اجتماعی مناسب برای کسب و کار

هر بازاریابی باید از اهمیت رسانه های اجتماعی و پل ارتباطی آن برای رشد طراحی سایت کسب و کار خود در سال 2020 مطلع باشد چرا که در دیجیتال مارکتینگ، ویژگی استاندارد و معیار مناسبی برای سنجش است.

اگر در حال حاضر از رسانه های اجتماعی در کسب و کار خود استفاده می کنید، قطعا در موقعیت بسیار خوبی برای استفاده از ویژگی های آن جهت دسترسی به مشتریان و سرمایه گذاری روی فرصت های موجود در اینترنت قرار دارد و اگر هم چنین نیست هنوز برای سال 2020 دیر نیست.

هیچ سؤالی در مورد این موضوع وجود ندارد و اگر قصد دارید کسب و کار شما رشد پیدا کند، باید در رسانه اجتماعی فعال باشید. اما بخاطر اینکه این رسانه ها بسیار زیاد هستند، بیشترین سؤالی که مطرح می شود در رابطه با این است که در سال 2020 کسب و کار شما باید از کدام یک استفاده کند؟

شاید برخی از کارآفرینان را ببینید که به شما در مورد مؤثر نبودن بازاریابی رسانه اجتماعی در کسب و کار بگویند و مثلا بگویند «اینقدر هم که در مورد آن تعریف می کنند نیست» و یا اینکه «وقت زیادی می گیرد و نتایج خوبی هم ندارد و …. »

بازاریابی با رسانه های اجتماعی یک موفقیت بزرگ قابل اثبات بدین شکلی که تصور کنید نیست و یا اینکه فکر کنید معجون جادویی است که هر ایرادی کسب و کار داشته باشد رفع می کند. به هر اندازه که بازاریابی با رسانه های اجتماعی محبوب و مؤثر هست به همان اندازه هم تضمینی وجود ندارد.

شما باید در این مورد زمان، فکر، استراتژی و تلاش صرف کنید تا نتایج مورد نظر خود را کسب کنید و تمام اینها ابتدا با شناخت پلتفرم رسانه اجتماعی مناسب برای کسب و کارتان شروع می شود، گزینه ای که به شما در دستیابی به اهداف بازاریابی کمک خواهد کرد.

البته شایان ذکر است که انتخاب گزینه مناسب برای کسب و کار فرایندی مجزاست چون به همین سادگی نیست که اسم یک رسانه اجتماعی خاصی را بنویسید، آن را در استراتژی بازاریابی خود قرار داده و از آن به عنوان راه حلی برای کسب و کار خود استفاده نمایید.

قبل از اینکه یک پلتفرم رسانه اجتماعی را انتخاب کنید 3 سؤال باید از خود بپرسید:

1-صاحب چه نوع کسب و کاری هستم؟

در هر صنعتی، مدل کسب و کار یک کارآفرین به شدت متفاوت از یک کارآفرین دیگر است.

  • کسب و کار شما به شکل B2B است؟
  • به شکل B2C است؟
  • به هر دو فرم B2B و B2C فعالیت دارید؟
  • محصولات عینی و ملموس می فروشید؟
  • خدمات ارائه می کنید؟

نوع کسب و کار شما در انتخاب پلتفرم رسانه های اجتماعی مؤثر است. مثلا اگر کسب و کار شما به صورت B2B باشد، لینکدین پلتفرم رسانه اجتماعی مناسب برای شما به منظور هدف گیری مشتریان احتمالی، افزایش مخاطبین کسب و کار یا بهبود شهرت خود به عنوان یک فرد متخصص در صنعت است.

یا اینکه مثلا برای کسب و کار B2C اینستاگرام و فیسبوک گزینه ایده­آلی محسوب می شود چون اساسا در تعامل مستقیم با کاربر و مشتریان است و افراد دائما به دنبال توصیه ها، نظرات در مورد محصول و فرصت های با ارزش بالا هستند. اگر هم محصولات فروشی شما دیدنی است مثل فشن یا غذا، اینستاگرام گزینه بسیار مناسبی است.

2-مخاطبین من چه ویژگی دارند؟

یکی از رایج ترین اشتباهاتی که صاحبان کسب و کار در مورد رسانه های اجتماعی مرتکب می شوند، ارسال پست های متعدد بدون دلیل خاصی است البته که قطعا به دیده شدن شما کمک می کند، اما پست های شما به حدی مرتبط هستند که همیشه در اولویت ذهن مشتری باقی بمانید؟

در چنین شرایطی اگر مرتبط نباشد قطعا به آنها توجهی نکرده و کم کم به عامل مزاحمی برای مخاطبین شما تبدیل شده و در نهایت فالوورهای خود را از دست می دهید. قانون شماره 1 در پست مطلب این است که برای مخاطبین باشد نه خودتان و ایده در مورد شخصیت و ماهیت مخاطبین خود کسب کنید:

  • چه محتوایی دوست دارند؟
  • چه علایقی دارند؟
  • نیاز و نگرانی های آنها چه مواردی هستند؟
  • پست های بلند یا کوتاه را ترجیح می دهند؟
  • میانگین درآمد آنها چقدر است؟
  • ویژگی های جمعیتی آنها چقدر است؟

اطلاع از این ویژگی ها هنگامی که قصد درج آگهی های PPC یا پرداخت به ازای کلیک را داشته باشید بسیار مهم است چرا که قطعا برای شما حائز اهمیت است که تبلیغات حتما برای کسانی که ارزش آن را درک می کنند مشخص شود.

مثلا اگر دلال معاملات ملکی هستید برای اینکه بیشترین سود را کسب کنید، تبلیغات شما باید به یک روشی به دست کسانی برسد که خانواده دار هستند یا افرادی که شغل ثابت و درآمد مشخصی دارند که می توانند پول خوبی هزینه کنند و به دنبال سرمایه گذاری در املاک هستند.

3- هدف من از بازاریابی چیست؟

کسب و کارها اهداف بازاریابی مختلفی دارند. برخی افراد قصد دارند تا از رسانه های اجتماعی تا مشتریان راغب یا لید کسب کنند. برخی افراد هم قصد دارند تا تعداد فالوورهای خودشان را زیاد کنند. برخی دیگر از کسب و کارها هم قصد دارند از رسانه های اجتماعی برای به اشتراک گذاری تجربه و تخصص خود را به اشتراک گذاشته و با انجام این کار، برند خود را بسازند.

پلتفرم های رسانه های اجتماعی به نوبه خود جوامعی تشکیل داده اند و نوع خاصی از کاربران را به سمت خود جذب می کنند. این پلتفرم ها را می توان برای دستیابی به اهداف بازاریابی مختلف استفاده کرد اما پلتفرم هایی هم هستند که شاید نسبت به سایرین بهتر باشند که مثال هایی در این مورد برای شما عنوان کردیم.

بهترین پلتفرم های رسانه های اجتماعی که باید برای کسب و کار خود در 2020 در نظر بگیرید!

مؤثرترین شیوه برای پیدا کردن بهترین پلتفرم رسانه اجتماعی که باید برای کسب و کار خود داشته باشید این است که بررسی کاملی از رسانه های اجتماعی داشته باشید. در حال حاضر، لیستی از پلتفرم های رسانه های اجتماعی تهیه کرده ایم که می توانید برای کسب و کار خود در سال 2020 در نظر بگیرید:

1- فیسبوک:

فیسبوک هر ماه با بیش از 2 میلیارد کاربر فعال، 65 میلیون صفحه تجاری و 6 میلیون تبلیغ کننده، بزرگترین پلتفرم رسانه اجتماعی در اینترنت است. اگر قصد دارید که حضور اجتماعی پر رنگی در اینترنت داشته باشید، باید یک صفحه فیسبوک برای کسب و کار درست کنید.

در ابتدای مطالب هم گفتیم که فیسبوک برای مشتریان B2C گزینه عالی است اما شاید برای کسانی که مشتریان کسب و کارهایی از نوع B2B را هدف قرار داده اند هم مناسب باشد و این بخاطر تعامل نزدیک مشتریان در این رسانه اجتماعی است که در آن افراد مداوم کامنت هایی ارسال می کنند که فرصت تعامل بیشتر را فراهم می سازد.

فیسبوک، پلتفرم پیام رسانی خاص خود را هم دارد که به آن Messenger می گویند. کسب و کارهای مختلف از این برنامه به عنوان خدمات چت پشتیبانی با مشتریان استفاده می کنند ضمن اینکه به عنوان واسطه ای برای تبلیغات از نوع PPC نیز محبوبیت خوبی کسب کرده است.

چطور از فیسبوک به عنوان بهترین نوع از رسانه های اجتماعی استفاده کنیم:

  • ارسال پست های مرتبط دو بار در روز
  • تعداد ایده­آل برای پست مطالب در فیسبوک معادل 40 کلمه
  • تعداد ایده­آل برای تبلیغات در فیسبوک معادل 5 کلمه
  • اگر تصمیم بر این دارید که محتوایی تولید یا گردآوری کنید، حتما مطمئن باشید که ارزشی برای فالوورهای شما داشته باشد
  • مشتریان یا فالوورهای خود را ترغیب به ارسال مرورها، نظرات و پیشنهادات کنید
  • از ارسال نظرات منفی هراسی نداشته باشید. اگر نظرات منفی دریافت می کنید، به شیوه ای حرفه ای و به موقع پاسخ دهید.

2- یوتیوب:

از بین رسانه های اجتماعی، یوتیوب بزرگترین وب سایت ویدیو در اینترنت است که مالک آن گوگل می باشد که گوگل نیز بزرگترین موتور جستجوی اینترنت در سطح کل دنیاست. همچنین پس از فیسبوک، با 1.9 میلیارد کاربر فعال در ماه بزرگترین پلتفرم رسانه اجتماعی است و باید به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی خود در نظر بگیرید.

با توجه به اینکه طبق تحقیقات انجام شده توسط HubSpot بعد از مشاهده ویدیو، تقریبا 80% مخاطبین محتوای آن را تا 1 ماه بعد هم فراموش نمی کنند، پس متوجه می شویم که یوتیوب رسانه بسیار قدرتمندی است.

  • میانگین طول هر ویدیو در یوتیوب، 4.4 دقیقه است پس کوتاه باشد.
  • دکمه های فراخوان یا CTA شما باید در طی اولین ثانیه های ویدیو عنوان شود
  • تعداد کلمات ایده­آل برای عنوان ویدیو تا 70 کاراکتر یا حرف است.
  • بسته به نوع کسب و کار تعداد پست ها متفاوت است مثلا گیمرها در روز 5 تا 6 ویدیو ارسال می کنند پس حداقل هفته ای یک ویدیو ارسال کنید.

3- اینستاگرام:

از بین رسانه های اجتماعی، پلتفرمی که برای به اشتراک گذاری تصویر و ویدیو محبوبیت زیادی دارد (ماهانه 1 میلیارد کاربر فعال)، اینستاگرام است که مالک آن فیسبوک است که انگیزه مضاعفی است برای اینکه این شبکه اجتماعی را به بازاریابی رسانه ای خود اضافه کنید.

از بین رسانه های اجتماعی اگر بسته به کسب و کار خود، محصولاتی می فروشید که کاملا بصری هستند، اینستاگرام گزینه ای عالی محسوب می شود و همین مورد را می توان برای کسب و کارهایی بکار برد که فعالیت هایی مثل تمرینات شخصی یا آشپزی دارند.

  • دو بار در روز پست داشته باشید
  • با فالوورها تعامل داشته باشید
  • کپشن های اینستاگرام بین 138 تا 150 کاراکتر داشته باشند
  • کپشن های تبلیغات اینستاگرام تا 125 کاراکتر یا حرف داشته باشند
  • به کیفیت محتوا اهمیت دهید یعنی از تصاویر و ویدیوهای با کیفیت استفاده کنید
  • از هشتگ ها برای افزایش فالوور و تعامل بیشتر افراد استفاده کنید. طبق مطالعه صورت گرفته، 11 هشتگ در هر پست باعث ایجاد سطح بالایی از مشارکت شما می شود.

4- تیک تاک:

اگر در بین رسانه های اجتماعی، زیاد در مورد این پلتفرم چینی رو به رشد نشنیده اید، بد نیست بدانید که ماهانه به طور میانگین 500 میلیون کاربر فعال دارد. تیک تاک سرویس پخش آنلاین برای موزیک ویدیوهای کوتاه است و با وجود محبوبیت زیادی که در آسیا دارد اما به سرعت در حال پیشرفت به سمت شمال آمریکاست.

در سال 2018، از حیث میزان دانلود اپلیکیشن، از فیسبوک و اینستاگرام پیشی گرفت. در ادامه نکاتی در مورد نحوه استفاده از تیک تاک برای کسب و کار شما را بیان می کنیم تا از این فرم از رسانه های اجتماعی بهتر استفاده کنید:

  • بیشترین جمعیت آن را افراد زیر 18 سال تشکیل می دهند
  • تا 60 ثانیه ضبط فیلم امکان پذیر است اما به طور میانگین بین 15 تا 30 ثانیه در هر ویدیو باشد
  • حداقل یکبار در هفته محتوا پست کنید
  • از قابلیت جلوه های ویژه برای ساخت ویدیوهای پویاتر، سرگرم کننده و تعاملی استفاده کنید.

5- توئیتر:

توئیتر برای کمپین های رسانه های اجتماعی گزینه عالی است که نیاز به مشارکت آنلاین دارند. مثلا اگر اولین سال برند خود را جشن می گیرید، برای اینکه فروش فوری داشته باشید، توئیت زیر را ارسال کنید:

یک سال فروش موفق! 50 مشتری اول تا 1 ساعت آینده، 2 کفش رایگان دریافت خواهند کرد!

توئیتر منبع عالی اطلاعاتی در مورد هر موضوعی است از ورزش، تفریح و سرگرمی، سیاست و موارد مشابه گرفته تا سلیقه های خاص مختلف. این پلتفرم برای انجام تحقیق در مورد بازار شما و ساخت پروفایلی از مخاطبان گزینه عالی محسوب می شود مخصوصا که در بین رسانه های اجتماعی، توئیتر با 335 میلیون کاربر فعال ماهانه در رتبه 5 قرار گرفته است.

  • توئیت های خود را بین 70 تا 100 کاراکتر ایجاد کنید
  • حتما توصیه می شود که روزانه، 15 توئیت ارسال کنید
  • این پلتفرم از رسانه های اجتماعی، به عنوان کانال خدمات مشتری، گزینه بسیار عالی است.

6- لینکدین:

در بین رسانه های اجتماعی، لینکدین گزینه محبوب مدیران، اینفلوئنسرها، جویندگان کار و پرسنل منابع انسانی بوده و بیشتر بجای اینکه لینکدین را به عنوان یکی از رسانه های اجتماعی تلقی کنند، باید به آن شبکه حرفه ای گفته شود.

لینکدین برای برقراری ارتباط با دیگران عالی است وبا عضویت در خدمات ویژه آن می توانید پارامترهای جستجوی خود را شخصی سازی کنید. مثلا می توانید با مشخص کردن نوع صنعت، گزینش و مکان مشتریان احتمالی خود با آنها ارتباط برقرار کنید ضمن اینکه امکان برقراری تماس مستقیم از طریق قابلیت InMail آن هم وجود دارد.

  • هنگام ارسال دعوتنامه برای کانکت شدن با افراد، حتما آنها را شخصی سازی کرده و از حالت پیش فرض خارج کنید.
  • حداقل دو بار در هفته مطلب ارسال کنید تا قدرت برند و محبوبیت پروفایل خود را توسعه دهید
  • در لینکدین تبلیغات کنید چرا که امکان ارسال مستقیم به افراد و شرکت های خاص وجود دارد
  • به صورت مداوم پروفایل خود را آپدیت کنید
  • وضعیت خود را هم دو بار در روز تغییر دهید و هر بار بین 50 تا 100 کاراکتر استفاده کنید.

جمع بندی مطالب

پلتفرم های رسانه های اجتماعی دیگری هم هستند مثلا Pinterest مشابه با اینستاگرام، محتوای تصویری دارد که کاربران از آن به عنوان شیوه ای مؤثر برای برندسازی استفاده کرده و پیوسته در حال رشد است. طبق مطالعه ای که صورت گرفته حدود 78% از 250 میلیون کاربر فعال ماهانه، محتوای مفید آن را برای حمایت از برخی برندها مفید دانسته اند.

Reddit و Tumblr هم برای ایجاد تعامل، برندسازی و افزایش ترافیک ورودی وب سایت گزینه ای مناسب در بین رسانه های اجتماعی هستند اما توجه داشته باشید که هر کدام را انتخاب کنید، باید برای دیده شدن و محبوبیت صبر کرده و کمی زمان بدهید و نباید انتظار داشته باشید که خیلی زود به موفقیت برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

3 − یک =

فهرست
واتس اپ شرکت رایان
ارسال از طریق WhatsApp