روش های تضمینی بهینه سازی سرعت وب سایت
بهینه سازی سرعت وب سایت برای تجربه کاربری بسیار اهمیت دارد و چنانچه سرعت لود سایت خیلی کند باشد، نه تنها بازدیدکنندگان بلکه مشتریان زیادی را از دست خواهید داد و لذا بهینه سازی سرعت وب سایت از ملزومات هر کسب و کاری است مخصوصا که از فاکتورهای رتبه دهی گوگل نیز هست پس واجب است که برای افزایش سرعت ورود به سایت تمامی جنبه ها را مدنظر قرار دهید چرا که هر میلی ثانیه اهمیت دارد.در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که چگونه سرعت لود سایت را بالا ببریم؟ نکاتی که بیان خواهیم کرد برای بهینه سازی سرعت وب سایت هر کسب و کاری کاربردی است:
1- به تعویق انداختن لود شدن محتوا:
می توان صفحات طراحی سایت را طوری ساخت که در هر زمان جداگانه آپدیت شوند و این یعنی بجای اینکه وقتی کاربر اقدامی را در صفحه سایت انجام می دهد، کل صفحه مربوطه دوباره لود شود، می توان کاری کرد که فقط بخش هایی از آن صفحه آپدیت شوند.
مثلا فرض کنید که سایت شما از عکس های زیادی تشکیل شده، شما می توانید برای افزایش سرعت بالا آمدن سایت کاری کنید که به جای لود شدن کل عکس ها که سرعت لود سایت را کند خواهد کرد، تصاویر را به شکل thumbnail نشان دهیم و کاربر برای مشاهده تصاویر به صورت فول سایز روی آنها کلیک کند. به این شیوه بهینه سازی سرعت وب سایت، Lazy Loading می گویند.
2- از فایل های JS و CSS خارجی استفاده کنید:
وقتی برای اولین بار یک کاربر صفحه وب را لود می کند، مرورگر از منابع خارجی مثل فایل های جاوا اسکریپت و CSS استفاده خواهد کرد پس بهترین کار این است که این دو فایل را در فایل های خارجی قرار دهید. از طرفی تعمیرات و نگهداری سایت نیز راحتتر خواهد بود چون فقط به فایل های گلوبال نیاز دارید.
3- استفاده از سیستم های کشینگ:
یکی از راه های بهینه سازی سرعت وب سایت استفاده از سیستم های کشینگ (Caching) است تا سایت شما هر محتوا را یکبار بسازد بجای اینکه هر بار که یک کاربر به محتوای سایت شما نیاز پیدا کرد آن را مجددا بسازد. البته نگران نباشید چون به صورت دوره ای حافظه کش سیستم ها آپدیت می شوند و با تغییر دادن محتوا حافظه کش نیز آپدیت می شود. لذا برای بهبود سرعت سایت بهترین کار استفاده از این نوع سیستم هاست.
4- از سایزبندی مجدد تصاویر در HTML خودداری کنید:
با توجه به اینکه تصاویر بزرگتر، حجم بیشتری هم دارند و شما برای بهینه سازی سرعت وب سایت هم نیاز دارید که سایز تصاویر و هم حجم آنها را کاهش دهید، اگر از HTML استفاده کنید فقط سایز آن تغییر می کند اما در عوض راهکار بهتر این است که فتوشاپ استفاده کنید تا هم سایز و هم حجم تغییر کند.
5- از متن داخل تصاویر استفاده نکنید:
نه تنها استفاده از متن در تصاویر برای نرم افزارهای صفحه خوان هیچ فایده ای نداشته و کاملا برای سئو بی معنی است بلکه حجم و سایز عکس را هم افزایش می دهید و با این کار سرعت لود صفحات سایت بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
6- سایز تصاویر را با انتخاب فرمت درست تصاویر کاهش دهید:
از راه های ساده بهینه سازی سرعت وب سایت این است که فرمت مناسب تصاویر را با توجه به هدفی که دارید انتخاب کنید تا کیفیت تصاویر هم لطمه نبیند. مثلا اگر می خواهید شفافیت تصویر بالا باشد، فرمت PNG را باید انتخاب کنید، اگر قصد دارید که عکس های فتوگرافی شده را در سایزهای کوچکتر نمایش دهید، باید فرمت JPG را انتخاب کنید و غیره. ضمنا در صورتی که نیاز داشتید برای بهینه سازی سرعت وب سایت وردپرس، حجم تصاویر را بدون افت کیفیت کاهش دهید، از ابزارهای حرفه ای این کار استفاده نمایید.
7- بهینه سازی روش کدنویسی:
یکی از روش های قطعی بهینه سازی سرعت وب سایت وردپرسی دقت کردن هنگام نوشتن سورس کد یا کد منبع است. با این کار نه تنها سایز فایل های HTML و اسناد CSS را کاهش خواهید داد بلکه نگهداری آن را هم راحتتر می کنید. دقت داشته باشید که اگر چنین توانایی ندارید حتما از طراح و توسعه دهنده وب خود بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.
8- جاوا اسکریپت را در انتهای سند خود لود کنید:
بهترین کاری که می توانید برای افزایش سرعت سایت وردپرس انجام دهید این است که لود شدن اسکریپت های خود را به انتهای صفحه منتقل کنید به جای اینکه در ابتدای آن لود شود. با این کار مرورگر شما می تواند همه اجزای سایت شما را لود کند و سپس به سراغ فایل های جاوا ببرد و از طرفی نیز قابلیت ریسپانسیو بهتری خواهد داشت.
دلیل این کار این است که جاوا اسکریپت تا زمانی که کاملا بارگذاری نشده باشد اجازه لود شدن بخش های زیرین خود را نخواهد داد و همین عاملی در کند شدن سرعت بارگذاری سایت می باشد. اگر امکان داشته باشد که بتوانید برای بهینه سازی سرعت وب سایت خود، درست قبل از بستن تگ <body <HTML خود، جاوا اسکریپت را بگذارید عالی خواهد شد.
9- از سیستم توزیع محتوا یا CDN استفاده کنید:
سرعت سایت شما تا حد زیادی وابسته به این است که مکان کاربر شما نسبت به وب سرور در کجا واقع است. هر چقدر این فاصله بیشتر باشد، به معنای این است که داده ها باید فاصله بیشتری را طی کنند تا منتقل شوند. برای اینکار باید محتوای خود را به صورت کش شده، در چندین موقعیت جغرافیایی مختلف قرار دهید تا برای بهینه سازی سرعت وب سایت بر این مشکل غلبه کنید. CDN یا سیستم توزیع محتوا هزینه عملیاتی شما را کمی بیشتر خواهد کرد اما قطعا سرعت لود سایت را افزایش خواهد داد.
10- وب کشینگ را بهینه کنید:
در کنار استفاده از سیستم کشینگ، باید وب سایت های طراحی کرده و بسازید که تا حد امکان از وب کشینگ استفاده می کنند. وب کشینگ موقعی است که فایل ها توسط مرورگر وب برای استفاده های بعدی در یک حافظه موقت یا کش (Cache) ذخیره می شوند. معمولا فایل هایی که مرورگرها می توانند کش کنند عبارتند از: فایل های CSS، فایل های جاوا اسکریپت یا JS و تصاویر.
ضمنا در کنار این مورد، گفتیم که می توانید کد CSS و جاوا اسکریپت را که در صفحات مختلف استفاده می شوند، در فایل های خارجی قرار دهید. با این حال برای اینکه مطمئن باشید کشینگ فایل های شما در بهترین حالت ممکن انجام می شوند روش های دیگری هم هستند مثل تنظیم کردن HTTP Response Headers.
افزایش کسب درآمد با بهینه سازی سرعت وب سایت
بهینه سازی سرعت وب سایت باعث تقویت سئو سایت می شود که در نتیجه آن تجربه کاربری بهبود بخشیده می شود پس اگر از کیفیت محتوا و انتخاب صحیح کلمات کلیدی مطمئن هستید، مورد مهم بعدی بهینه سازی سرعت وب سایت است که در این مطلب 10 راهکار و نکته تضمینی را بیان کردیم.ضمنا در صورتی که تخصص یا دانش کافی در خصوص انجام موارد گفته شده را برای بهینه سازی سرعت وب سایت ندارید می توانید از کارشناسان با تجربه و حرفه ای شرکت طراحی سایت رایان کمک بگیرید.