شاید شما نیز علاقه مند باشید که مهارت برنامه نویسی را یاد بگیرید. برای اینکه بتوانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید اول از همه باید بدانید برنامه نویسی چه مهارتی است و یاگیری این مهارت چه فایده ای برای شما خواهد داشت.
در این مقاله مراحل آموزش و یادگیری برنامه نویسی را به طور کامل ذکر می کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.این مطلب توسط کارشناسان مجموعه رایان تهیه شده است . این مجموعه خدمات متنوعی مانند خدمات سئو و خدمات هاستینگ ارائه می کند.
برنامه نویسی چیست؟
مهارت برنامه نویسی توانایی ساخت اپلیکیشن ها, وب سایت ها و…. است. برای برنامه نویسی از ابزارهایی مانند ویرایشگر کد, فریم ورک, IDE , مرورگر وب وغیره استفاده می کنند. برنامه ها و اپلیکیشن هایی که ساخته می شوند بر روی دستگاه هایی مثل کامپیوتر و موبایل قابل اجرا هستند.
هدف از یادگیری مهارت برنامه نویسی
امروزه برنامه نویسی یکی از مهارت های پرتقاضا بین مردم است. یادگیری این مهارت مزایای زیادی به همراه دارد از جمله:
- تقاضای بسیاری از شرکت ها به یک برنامه نویس حرفه ای
- امکان کار به صورت دورکاری
- درآمد بالای برنامه نویسی, این مهارت را به یک مهارت پول ساز تبدیل کرده است.
- دانستن مبانی اولیه این مهارت به بسیاری از مشاغل از جمله فروش و بازاریابی, طراحی گرافیک و نویسندگی کمک می کند.
- دانستن برنامه نویسی مهارت افراد را در مورد کار با کامپیوتر افزایش می دهد.
- با یادگیری مهارت برنامه نویسی می توانید هر نوع اپلیکیشن یا بازی مورد نظرتان را بسازید.
پیش نیازهای آموزش برنامه نویسی چیست؟
یادگیری هر مهارت و شغلی نیازمند یک سری مقدمات و پیش نیاز ها است. افرادی که به تازگی قصد یادگیری برنامه نویسی را دارند بهتر است در ابتدا با مفاهیم پایه ای الگوریتم و فلوچارت آشنا شوند. یادگیری این مبانی به شما کمک می کند که قبل از شروع یک پروژه بتوانید مسائل را به خوبی تجزیه و تحلیل کنید و تمامی جوانب را در نظر بگیرید.
در ادامه با توجه به اطلاعاتی که از طریق تجزیه و تحلیل مسائل کسب کردید می توانید یک نقشه راه مناسب برای خود در نظر بگیرید. مسیر برنامه نویسی شما از همین در نظر گرفتن نقشه راه شروع می شود. پس یادگیری مبانی و مفاهیم اولیه برنامه نویسی اولین گام برای شروع برنامه نویسی است. در ادامه با مراحل بعدی آموزش برنامه نویسی آشنا خواهیم شد.
مراحل یادگیری برنامه نویسی
بعد از اینکه اولین قدم برای شروع برنامه نویسی یعنی یادگیری مفاهیم و مبانی اولیه را پشت سر گذاشتید و توانستید یه نقشه راه مناسب برای خود در نظر بگیرید, می توانید از یک دوره مقدماتی برای آموزش بیشتر استفاده کنید.
البته باید توجه داشته باشید که تمرین و تکرار دو عامل اصلی برای یادگیری برنامه نویسی است. چرا که این مهارت کاملا عملی است و یادگیری تئوری آن به تنهایی کارآمد نخواهد بود.
گام دوم: انتخاب حوزه فعالیت برنامه نویسی
برنامه نویسی حوزه های متفاوتی دارد که افراد می توانند با توجه به شرایط و علایق خود, حوزه ی مناسب خود را انتخاب کنند. حتما قبل از شروع یادگیری این مهارت حوزه کاری که در آینده قصد فعالیت در آن را دارید مشخص کنید. هر حوزه, زبان برنامه نویسی و ابزارهای موردنیاز خاص خود را دارد. در ادامه حوزه های اصلی برنامه نویسی را لیست کرده ام:
- برنامه نویسی دسکتاپ
- توسعه اپلیکیشن های موبایل
- توسعه وب
- طراحی ربات هوشمند
- توسعه برنامه ها و بازی های کامپیوتری
- برنامه نویسی علم داده
گام سوم: انتخاب کامپیوتر مناسب برای شروع برنامه نویسی
برای شروع برنامه نویسی نیاز به کامپیوتر بسیار قدرتمند و با قابلیت های سخت افزاری پیچیده نیست و هر نوع کامپیوتری برای انجام برنامه نویسی مناسب است. اما نوع سیستم عامل کامپیوتر برای شروع این مهارت بسیار مهم است. سه مورد از بهترین سبستم عامل ها, ویندوز, لینوکس و مک OS هستند که برای برنامه نویسی نیز کاربرد دارند.
گام چهارم: انتخاب زبان مناسب برنامه نویسی
برنامه نویسی دارای زبان های مختلفی است که هر کدام از این زبان ها در حوزه خاصی از برنامه نویسی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین شما باید با توجه به حوزه کاری خود زبان مناسب برنامه نویسی خود را انتخاب کنید. از جمله زبان های محبوب در برنامه نویسی وب, Html , CSS , جاوا اسکریپت, روبی و PHP هستند.
البته زبان های همه منظوره ای هم وجود دارند که می توان برای شروع برنامه نویسی از آنها استفاده نمود. از این زبان های همه منظوره می توان در حوزه های مختلف برنامه نویسی استفاده کرد. از جمله زبان های همه منظوره می توان به پایتون و جاوا اشاره کرد.
گام پنجم: یادگیری فریم ورک ها و کتابخانه ها
یکی از بخش های مهم دیگر برای شروع برنامه نویسی, یادگیری کتابخانه ها و فریم ورک های لازم است. فریم ورک ها و کتابخانه ها انواع مختلفی دارند که به منظور اهداف خاصی در برنامه نویسی استفاده می شوند و برحسب نیاز باید آن ها را یاد گرفت. قبل از اینکه بخواهیم فریم ورک ها و کتابخانه ها را یاد بگیریم باید با مفهوم این دو آشنا شویم.
فریم ورک ها مجموعه ای از کدهای از پیش آماده هستند که باعث می شوند مقدار حجم و پیچیدگی برنامه نویسی کاهش یابد. درواقع فریم ورک ها همان چارچوب از قبل ساخته شده ای هستند که در برنامه نویسی استفاده می شوند.
کتابخانه ها از فریم ورک ها ساده تر هستند. کتابخانه ها, فایل هایی هستند که دارای یک سری کدها می باشند. این کد ها میان بری هستند که با آن چیزهای پیچیده را انجام می دهند. یکی از مزیت های کتابخانه ها این است که نیازی نیست بفهمیم چگونه کار می کنند و به صرفه جویی در زمان نیز بسیار کمک می کنند.
نتیجه گیری نهایی
برنامه نویسی یکی از مهارت های بسیار کاربردی و همچنین یکی از شغل های بسیار درآمدزا است. یادگیری برنامه نویسی را بهتر است زودتر شروع کنید زیرا هر چقدر جوان تر باشید ذوق بیشتری برای یادگیری خواهید داشت و در این زمینه نیز موفق تر عمل خواهید کرد.
برای یادگیری برنامه نویسی حتما از قبل با مفاهیم پایه ای آن اشنا شوید و هدف خود را از همان ابتدا مشخص کنید. سپس برای شروع یادگیری بهتر است از دوره های کامل تر استفاده کنید و در کنار آموزش تمرین و تکرار داشته باشید.