قالب وب سایت فروشگاهی عامل اصلی جذب مشتریان
با توجه به گسترش روزافزون فروشگاه های اینترنتی جدید، باید کاری کنید که خودتان را از سایر رقبا متمایز کرده و مشتریان شما را ببینند که یکی از بهترین روش ها، انتخاب بهترین قالب وب سایت فروشگاهی است. چون متمایز ساختن طراحی سایت فروشگاهی فقط به نوع طراحی آن نیست بلکه قالب سایت فروشگاه اینترنتی اگر از طراحی آن مهمتر باشد، کمتر نیست چرا که هدف نهایی رقم زدن تجربه کاربری عالی برای مشتریان است.
وقتی صحبت از خرید از فروشگاه های اینترنتی می شود، 64% از مشتریان اذعان می کنند که تجربه خوب مشتری برای آنها بسیار مهمتر از قیمت محصولات است که این مورد مهم با انتخاب قالب سایت فروشگاهی حرفه ای دست یافتنی خواهد بود.
هیچ موقع تصور نکنید که شرکت های بزرگتر نسبت به شما ارجحیت و مزیت بسیار زیادی دارند چرا که چنین شرکت هایی صرفا منابع بیشتری برای استخدام توسعه دهندگان و دسترسی به ابزارهای پیشرفته دارند اما اینترنت کاری کرده که همه به موارد پایه دسترسی راحت و آزاد داشته باشند اعم از مواردی که منجر به موفقیت یک وب سایت فروشگاهی می شوند.
پلتفرم های فروشگاهی مختلف برای انتخاب شما وجود دارند (هم رایگان و هم پولی)، اما اگر قصد دارید هزینه های کمی بپردازید و در عین حال انتخاب های زیادی هم در زمینه طراحی داشته باشید، انتخاب وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا بهترین گزینه است و در نتیجه قالب فروشگاهی طراحی سایت وردپرس نیز بهترین انتخاب خواهد بود.
از طرفی هم پلتفرم وردپرس، منبع باز یا اُپن سورس است یعنی هر کسی می تواند آن را ادیت کرده و افزونه به آن اضافه کند و تغییرات دلخواه را اعمال کند به همین دلیل انواع قالب فروشگاهی وردپرس رایگان برای استفاده وجود دارند.
با این حال اینکه چطور بهترین قالب وب سایت فروشگاهی رایگان یا حتی پولی را انتخاب کنید که تأثیر مثبتی روی کسب و کار شما داشته باشد موضوع مورد بحث ما در این مطلب است.
چطور بهترین قالب وب سایت فروشگاهی را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین قالب فروشگاهی وردپرس که متناسب با نیاز کسب و کارتان باشد، کار ساده ای نیست چرا که موقع انتخاب قالب وب سایت فروشگاهی، بیش از هزاران گزینه هستند که می توانید از بین آنها یک مورد را انتخاب کنید و لذا اینکه کدام مورد، بهترین انتخاب به شمار می رود، کار دشواری است اما با نکاتی که اشاره خواهیم کرد تا حد زیادی کار شما راحتتر خواهد شد.
1- گشت و گذار راحت در وب سایت
هر چقدر مشتریان گشت و گذار راحتتری در وب سایت فروشگاهی شما داشته باشند تجربه کاربری بهتری خواهند شد به نحوی که طبق بررسی های Gerry McGovern مشخص شد که برای 70% از مشتریان گشت و گذار بین منوهای سایت راحتتر از جستجو کردن در نوار سرچ است تا محصول یا خدمات مدنظر خود را پیدا کنند چون کلیک روی لینک های وب سایت طبیعتا خیلی راحتتر و سریعتر خواهد بود.
از طرفی هم 37% از مشتریان اگر احساس کنند قالب وب سایت فروشگاهی به نحوی است که گشتن بین منوهای سایت سخت است و یا طراحی آن را دوست نداشته باشند، وارد وب سایت دیگری خواهند شد. پس قالب وب سایت فروشگاهی را طوری طراحی کنید که مشتریان بتوانند در حداقل زمان ممکن، مسیر خرید، از صفحه اصلی تا مرحله پرداخت را نهایتا با 3 کلیک طی کنند.
2- سرعت لود بالا
سرعت لود صفحات وب سایت فاکتور بسیار مهمی است که موقع انتخاب قالب وب سایت فروشگاهی باید به آن دقت کرد چون در تجربه کاربری و در نتیجه سئو سایت تأثیر می گذارد چون یکی از فاکتورهای رتبه دهی توسط الگوریتم های گوگل است.
بد نیست بدانید که اگر سرعت لود صفحات وب سایت شما بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد، 57% کاربران وارد سایت دیگری خواهند شد.
می توانید از ابزار رایگان PageSpeed Insights استفاده کنید تا قالب وب سایت فروشگاهی که انتخاب کرده اید را از لحاظ سرعت لود تست کنید. برای اینکار کافیست ابتدا حالت دمو (Demo) تم را فعال کنید و سپس به کمک ابزار معرفی شده و یا حتی یکی از ابزارهای Pingdom و یا GTmetrix آن را تست کنید که مشکل سرعت نداشته باشد.
البته روش هایی هم هستند که به کمک آنها می توانید سرعت لود قالب وب سایت فروشگاهی خود را بالاتر ببرید مثل:
• انتخاب میزبان وب وردپرس که کارکرد بسیار خوبی داشته باشد
• استفاده از پلاگین های بهینه سازی تصویر مثل Smush، ShortPixel یا Kraken.io
• استفاده از شبکه تحویل (توزیع) محتوا (CDN) و افزونه کش یا حافظه پنهان مثل WP Rocket
3- امنیت وب سایت
موقع راه اندازی یک وب سایت فروشگاهی، وظیفه دارید که از اطلاعات محرمانه و بسیار مهم مشتریان مثل جزئیات کارت های اعتباری و آدرس محل و غیره محافظت کنید. بخش اعظم تأمین امنیت وردپرس بستگی به میزبان وب شما دارد و می توانید آن را با نصب گواهینامه SSL و سایر پلاگین های امنیتی بهبود ببخشید.
هنگام انتخاب قالب وب سایت فروشگاهی باید به امنیت وب سایت هم فکر کنید و به همین دلیل قالب هایی که آپدیت نشده باشند بیشتر در معرض هک شدن قرار خواهند داشت.
به همین دلیل ترجیح خود را روی انتخاب قالب هایی بگذارید که دارای ویژگی ها و اعتبارنامه های امنیتی هستند مثل قالب Divi که دارای ویژگی های امنیتی Safe Seal از شرکت Sucuri می باشد.
4- طراحی موبایل ریسپانسیو
کاربران اینترنت از طریق دستگاه های مختلف مثل کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی های موبایل و تبلت و مرورگرهای مختلف وارد وب سایت ها می شوند، لذا بهترین قالب وب سایت فروشگاهی نوعی است که در همه آنها به خوبی نمایش داده شده و عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
توجه داشته باشید که قابلیت موبایل ریسپانسیو از جمله فاکتورهای بسیار مهم رتبه دهی به وب سایت ها محسوب می شود و به همین دلیل اکثر قالب های مدرن وردپرس، طراحی ریسپانسیو دارند با این حال می توانید ابتدا از حالت دمو یا آزمایشی قالب مورد نظر استفاده کنید تا ببینید که صفحات در دستگاه های مختلف به خوبی نمایش داده می شوند یا خیر.
برای بررسی ریسپانسیو بودن قالب انتخابی خود می توانید URL حالت دمو یا آزمایشی آن را به Mobile-Friendly Test بدهید و آن را تست کنید.
بعد از راه اندازی وب سایت فروشگاهی، آن را به Google Search Console یا GSC وصل کنید تا اگر مشکلات در رابطه با ریسپانسیو بودن صفحات پیش آمد به راحتی متوجه شوید.
5- کدهای استاندارد+-
برای اینکه از نظر سئو مشکلی برای شما ایجاد نشود، اطمینان پیدا کنید که قالب وب سایت فروشگاهی شما طبق آخرین استانداردهای کدنویسی توسعه یافته باشد چرا که هم ایندکس شدن آن را در موتورهای جستجو کند می کند و هم تأثیر منفی روی تجربه کاربری خواهد گذاشت.
می توانید ابتدا حالت دمو قالب وب سایت فروشگاهی که مدنظر دارید را فعال کرده و سپس به کمک ابزار W3C Markup Validator خطاهای کدنویسی آن را چک کنید.
6- سایر موارد
• رایگان یا پولی: در اکثر موارد انتخاب قالب وب سایت فروشگاهی رایگان در وردپرس گزینه خوبی است با این حال برخی افراد ترجیح می دهند که موقع راه اندازی وب سایت خود سرمایه گذاری بیشتری انجام داده و نسخه های ویژه یا پرمیوم را خریداری کنند چرا که دائما آپدیت می شوند و امن تر هستند، طراحی زیباتری دارند و شخصی سازی آنها بسیار راحت و سریع است و همچنین خدمات پشتیبانی از مشتریان هم دارند.
• دسترس پذیری: دسترس پذیری، توسط گوگل، به طور مشخص و جداگانه به عنوان فاکتور رتبه دهی اعلام نشده اما طبق گفته Lance Hayden دسترس پذیری و طراحی خوب سایت ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و به همین دلیل رقم زدن تجربه کاربری بسیار خوب، صرف نظر از محدودیت هایی که هنگام سرچ در اینترنت با آن مواجه خواهند شد، بسیار مهم است.
• مختص سئو: همه موارد و نکاتی که برای انتخاب قالب وب سایت فروشگاهی نام بردیم، طبق اصول سئو هستند اما می توانید قالب هایی انتخاب کنید که منحصرا مختص سئو طراحی و توسعه داده شده باشند مثل قالب هایی که دارای اسکیما هستند.
سایر نکات مهمی که باید هنگام انتخاب مناسب ترین و بهترین قالب وب سایت فروشگاهی به آن توجه کرد عبارتند از:
• از بین گزینه های مختلف، تجربه کاربری از همه مهمتر است پس باید معیار اول شما باشد.
• حتما قالب انتخابی امکان شخصی سازی های مختلف و متنوعی که مدنظر دارید را داشته باشد مثلا برخی از این قالب ها هستند که تمپلیت های صفحه اصلی آنها محدود است و نمی توانید به طور کامل آنها را شخصی سازی کنید بجز اینکه توسعه دهنده وردپرس استخدام کنید که هم هزینه بیشتری باید پرداخت کرد و با هر بار آپدیت کردن قالب نیز به مشکل برخواهید خورد.
• قالب وب سایت فروشگاهی که انتخاب می کنید باید با پلاگین های مدنظر شما سازگاری داشته باشد.
جمع بندی مطالب
برای اینکه مشتریان زیادی کسب کنید باید تجربه کاربری خوبی رقم بزنید لذا اگر طراحی وب سایت شما را دوست نداشته باشند، پیدا کردن محصولات و خدمات در سایت مشکل باشد یا سرعت لود وب سایت خیلی کند باشد، به سایت های رقیب خواهند رفت.
به همین دلیل استفاده از قالب وب سایت فروشگاهی که از هر لحاظ حرفه ای و طبق اصول سئو باشد بسیار ضروری است که با رعایت نکات گفته شده بهترین گزینه را انتخاب خواهید کرد. برای مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت طراحی سایت رایان تماس بگیرید.